Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Yumuşak Açma (4 adet - 26,703 defa bakıldı)

Yumuşak Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yumuşak Açma

aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc151758
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Yumuşacık pofidik açma tarifi için öncelikle ılık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Karışıma sıvı yağı ekleyin karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Daha sonra unu eledikten sonra azar azar karışıma ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler ayırın. Bu bezeleri tezgahta rulo biçimine getirin. Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın ve uç kısımlarını birleştirerek döndürün. Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.
Açmaları fırın tepsisine alın. Tepside 20 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Açmalarınız şiştikten sonra üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Bu aşamada dilerseniz üzerlerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Yumuşacık pofidik açmalarınız hazır. Afiyet olsun.

Not: Unu elerseniz hamur daha güzel olacaktır. Açmanın püf noktası açmaları hazırladıktan sonra tepside mayalanmasını beklemektir. Bir de kullandığınız süt ve su mutlaka ılık olmalıdır.



Yumuşacık Açma

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144085
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin. 1 saat kabarması için bekledikten sonra bezelere ayırın.
Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verip uçlarını birleştirin. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin. Peçete kuruduktan sonra servis edin.



Yumuşak Açma

kremli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc140598
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
1,021 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
2 adet yumurta (Bir tanesi sarısının üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Karıştırma kabınızın içerisine dört yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı kuru maya ve iki su bardağı da ılık suyu dökerek güzelce karıştırınız. Mayayı şeker ile birlikte erittikten sonra bir tane yumurtayı kabın içerisine kırınız. Bir su bardağı sıvı yağı da döktükten sonra ununuzu eleyerek kaba ilave ediniz. Daha sonra bir tatlı kaşığı ilave edip, güzelce yoğurmaya başlayınız. Yumuşak ve çok az ele yapışan bir hamur olduktan sonra yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakınız.
Bir saat aranın ardından hamurunuz hazır hale gelmiş olacaktır. Hamuru ufak ufak böldükten sonra tek tek açmaya başlayınız. İçerisine peyniri koyduktan sonra rulo hale getiriniz. Tüm hamurlar rulo haline getirildikten sonra, rulo olan hamurları tersine çevirerek ucundan birleştiriniz. Artık fırına atmak için hazırdır. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını açmaların üzerine sürdükten sonra pişirmeye geçebilirsiniz.



Yumuşak Açma

emaye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.06.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc117518
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2016
1,579 defa indirildi / yazdırıldı




Derya Ersoy

1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4-4.5 bardak un
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mavi haşhaş
Susam

Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım azar azar un ekleyerek yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan iki adet beze alalım hamuru ince uzun açalım içerisine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürelim rulo yapalım. Tek ucundan tutup diğer ucu ile burgu yapalım sonra iki ucunu birleştirip açma (simit) şekli verelim fırın tepsisine dizelim. Hamuru bu şekilde devam ederek bitirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş ve susam serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim.







Yumuşak Açma Tarifleri Çörek Tarifleri



(4 adet Yumuşak Açma 26,703 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort