|
Yumuşak Açma |
|
emaye
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc117518
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2016
1,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Derya Ersoy
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4-4.5 bardak un
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mavi haşhaş
Susam
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım azar azar un ekleyerek yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan iki adet beze alalım hamuru ince uzun açalım içerisine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürelim rulo yapalım. Tek ucundan tutup diğer ucu ile burgu yapalım sonra iki ucunu birleştirip açma (simit) şekli verelim fırın tepsisine dizelim. Hamuru bu şekilde devam ederek bitirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş ve susam serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
|
Yumuşak Açma |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140598
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
1,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
2 adet yumurta (Bir tanesi sarısının üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karıştırma kabınızın içerisine dört yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı kuru maya ve iki su bardağı da ılık suyu dökerek güzelce karıştırınız. Mayayı şeker ile birlikte erittikten sonra bir tane yumurtayı kabın içerisine kırınız. Bir su bardağı sıvı yağı da döktükten sonra ununuzu eleyerek kaba ilave ediniz. Daha sonra bir tatlı kaşığı ilave edip, güzelce yoğurmaya başlayınız. Yumuşak ve çok az ele yapışan bir hamur olduktan sonra yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakınız.
Bir saat aranın ardından hamurunuz hazır hale gelmiş olacaktır. Hamuru ufak ufak böldükten sonra tek tek açmaya başlayınız. İçerisine peyniri koyduktan sonra rulo hale getiriniz. Tüm hamurlar rulo haline getirildikten sonra, rulo olan hamurları tersine çevirerek ucundan birleştiriniz. Artık fırına atmak için hazırdır. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını açmaların üzerine sürdükten sonra pişirmeye geçebilirsiniz.
|
Yumuşacık Açma |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144085
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
692 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin. 1 saat kabarması için bekledikten sonra bezelere ayırın.
Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verip uçlarını birleştirin. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin. Peçete kuruduktan sonra servis edin.
|
Yumuşak Açma |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151758
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yumuşacık pofidik açma tarifi için öncelikle ılık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Karışıma sıvı yağı ekleyin karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Daha sonra unu eledikten sonra azar azar karışıma ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler ayırın. Bu bezeleri tezgahta rulo biçimine getirin. Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın ve uç kısımlarını birleştirerek döndürün. Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.
Açmaları fırın tepsisine alın. Tepside 20 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Açmalarınız şiştikten sonra üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Bu aşamada dilerseniz üzerlerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Yumuşacık pofidik açmalarınız hazır. Afiyet olsun.
Not: Unu elerseniz hamur daha güzel olacaktır. Açmanın püf noktası açmaları hazırladıktan sonra tepside mayalanmasını beklemektir. Bir de kullandığınız süt ve su mutlaka ılık olmalıdır.
|
|