|
|
YUVARLAMA (Sıkma) |
|
arzuman
Yamak
Kayıt: 13.10.2006
Mesajlar: 5 Şehir: ZONGULDAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc7851
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2006
19,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 Su Bardağı Un
1/2 kg Kıyma
3 Yumurta
3 Çay Bardağı Süt
pişirmek için su
Tuz
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Sos için:
2 Su Bardağı Yoğurt
3-4 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yassı badem büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın.
Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
ML® Sıkma için tıklayın
|
YUVARLAMA (Aydın) |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1181
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2006
9,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
Yarım su bardağı nohut
1- 5 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.
3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.
5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.
|
Yuvarlama |
|
beslenme çantası
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc27396
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
4,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım su bardağı nohut
14 su bardağı su
10-12 parça koyun eti, kemiksiz
2 adet orta boy soğan
Yarım kg. pirinç
250 gr. kıyma, yağsız
750 gr. yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı margarin
Nane
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Nohudu yıka, birgün önceden 1 su bardağı su ile ıslat, basınçlı tencereye aktar. Parça et, 5 su bardağı su ve 1-1,2 tatlı kaşığı tuz ekle, 45-50 dk. pişir. Diğer yanda, soğanı soy, yıka, ince ince doğ-ra. Pirinci yıka, süt, köftelik bulgur iriliğinde döv. Pirinç iyice kurumadan yağsız kıyma, soğan, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle karıştır. 1-2 kaşık su ekleyerek orta yumuşaklıkta, düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana değin, yaklaşık 20-25 dk. yoğur. Üzerine kurumaması için nemli bez ört. Hamurdan eli ıslatarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarla. Kalan suyu ve tuzu tencereye koy, kaynat, köfteleri kaynayan suya ekle, pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 25-30 dk. pişir. Köfteleri ve haşlama suyunu nohutlu karışıma ekle, kaynamaya bırak. Diğer yanda yoğurt ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırp, içine yemeğin suyundan ekleyerek ılıt. Yoğurdu yemeğe azar azar eklerken yemeği sürekli karıştır. Kaynayınca ocağı kapat. Yağı bir tavada erit, naneyi ekle, bir iki kez karıştır, ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdir.
|
YUVARLAMA (Aydın) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31437
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
3,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg kıyma
150 gr tereyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
250 gr yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı karabiber
yeteri kadar un
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
2,5 bardak su
1 kilo kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. Daha sonra içine azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır. Yuvarlamalar bir tavada kızartılır. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan su içersinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dk pişmesi beklenir. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır.
|
Yuvarlama (Aydın) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53942
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
250 gram kıyma
500 gr. soğan
Karabiber
Tuz
Aldığı kadar un
2 yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyip kıyma karabiber yumurta, tuz, un hamur yapılır nohut büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilir yağda kızartılır bi çay bardağı sıvı yağ salça kırmızı biberle kavrulur suyu konur kaynayınca yuvalamalar içine atılır suyu 4-5 parmak yuvarlamaların üstüne geçecek şekilde olacak suyu koyulaşınca servise hazırdır üstüne yoğurt konularak yenir.
NOT: arzuya göre yoğurtsuzd a yenir. fazlası kızartıldıktan sonra derin dondurucuda paketlenip saklanabilir.
|
|
YUVARLAMA (Aydın) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|