Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg kıyma
150 gr tereyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
250 gr yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı karabiber
yeteri kadar un
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
2,5 bardak su
1 kilo kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. Daha sonra içine azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır. Yuvarlamalar bir tavada kızartılır. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan su içersinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dk pişmesi beklenir. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır.
|