|
Zencefilli Çörek |
|
selimcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc123770
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
250 gr. Un
1/2 çay kaşığı Kabartma tozu
170 gr. Tereyağ, yumuşak
120 gr. Şeker
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Portakal kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı Zencefil, toz
Üstüne:
75 gr. Kayısı reçeli
75 gr. Zencefil yemişleri, ince kıyılmış
Un, kabartma tozu, tereyağı, şeker, şekerli vanilin, portakal kabuğu ve zencefili karıştırıp mikserin yoğurma parçası ile hamur serpmesi hazırlayın.
Serpilecek hamurun yarısını pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun yaklaşık 2/3'sini cam kaseye bir oklava ile düzgün bir şekilde yayınız.
Hamurun üstüne kayısı reçeli sürünüz.
Zencefil parçalarını üstüne dağıtınız, kalan hamuru iki avucunuz arasında ovalayarak serpiniz ve kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Hamuru hafif sıcakken 2 x 4 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin.
|
ZENCEFİLLİ ÇÖREK |
|
kupon
Aşçı
Kayıt: 04.11.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc43285
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
225 gr. margarin
225 gr. şeker
2 çorba kaşığı şurup
275 gr. yulaf unu
Hazırlanışı:
Margarini eritip şeker ve şurubu ilave ederek karıştırın. Yulaf ununu katın ve karıştırın. İki tane 20 cm. çapındaki turta kalıbını yağlayın. Yulaflı karışımı ikiye bölüp her birini kalıplara bastırarak yerleştirin. Orta hararetli fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra karelere bölüp hava almayan bir kavanozda muhafaza edin.
|
|