https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı basmati pirinç
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ (ghee)
4-5 adet kakule
2 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Bir tutam safran (ılık suda bekletilmiş)
1 yemek kaşığı doğranmış badem
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı antepfıstığı
İsteğe bağlı: gıda boyası (renkli versiyonu için)
Basmati pirinci yıkayıp, tane tane haşlayın. Süzüp kenara alın.
Tereyağında kakule, karanfil ve tarçını birkaç dakika kavurun. Ardından haşlanmış pirinci ekleyin.
Şekeri, safranı ve kuruyemişleri ekleyin. İyice karıştırıp kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika demlenmeye bırakın.
Ilık veya soğuk olarak servis edilir. Üzerine ekstra fıstık ya da gül yaprağı serperek sunabilirsiniz.

|