Kısa URL: https://ml.md/lc5384
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
6 su bardağı su,
1/2 su bardağı pirinç,
2 su bardağı şeker
İstenirse bir miktar portakal ya da Limon kabuğu
Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilir. Sonra rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ile şekeri ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc105832
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2015
2,803 defa indirildi / yazdırıldı
1 avuç safran
1 bardak pirinç
2 bardak şeker
2 kaşık nişasta
1 fincan gül suyu
2 kaşık margarin
1 fincan çamfıstığı
1 fincan antep fıstığı
1 kase kuş üzümü
Öncelikle safranın suya rengini vermesi için iki su bardağı suyun içine iki çorba kaşığı safranı koyup karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekleyin.
Derin bir tencerenin içine ayıklanmış yıkanmış pirinçleri koyup 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
Nişastayı su ilavesi ile karıştırıp eritin, gülsuyunu da ilave edin.
Yumuşayan pirinçlerin üzerine şekeri, sana margarini safranı süzgeçten geçirip ayırdığınız safranlı suyu ve nişastalı karışımı ilave edin.
Yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kaselere boşaltın.
Üzerini teflon tavada hafifçe pembeleştirdiğiniz çam fıstıkları, file antep fıstığı, kuş üzümü ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc130728
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2017
853 defa indirildi / yazdırıldı
Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi
1 Çay bardağı pirinç
5 Çay bardağı şeker
15 Çay bardağı su
1 Yemek kaşığı çiçek suyu
Tencereye konan pirince üzerini aşacak kadar su ilave edilir. Pirinçler açılmaya başlayınca kalan su ve şeker azar azar ilave edilerek zerde yoğunlaşıncaya kadar pişirilir. Çiçek suyu ilave edilip ocaktan alınıp soğutulur. Önceden hazırlanan sütlacın üzerine paylaştırılır.