|
İç Baklalı Kereviz |
|
altın file
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc140795
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2019
973 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük boy kereviz
1 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan,
Yeteri kadar su
Tuz
1'er adet portakal ve limonun suyu
Üzerine:
Limon suyu
Dereotu
Kuru baklayı akşamdan ıslatın.Zeytinyağının yarısını tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı üzerine ekleyinve rengi dönene dek kavurun. Islattığınızbaklayı süzüp tencereye ilave edin.
Üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin vehafifçe yumuşayana dek pişirin.
Diğer taraftan kerevizleri soyup, 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve ayrı bir tencereye dizin.Üzerine kalan zeytinyağı, 1 su bardağıılık su, portakal ve limon suyunu gezdirin.
Kapağı kapalı olarak kereviz yarıyarıya yumuşayana dek pişirin. Üzerine suyuyla birlikte iç baklayı ekleyin.
Tuzunu ayarlayın ve tenceredeki malzemeyumuşayana dek pişirin. Servis tabağınaalın. Üzerine arzunuza göre limon suyugezdirin. Dereotu ile süsleyin. Ilık ya dasoğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30712
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru bakla
4 adet orta boy kereviz
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
Dereotu
Bakla akşamdan ıslatılır. Bir tencerede zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsak sarartılır. Üzerine tuz, şeker ve bakla eklenir. Sonra 1,5 su bardağı kadar su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. Baklalar tamamen şeklini kaybedene kadar pişirilir. Bu arada kerevizler soyulur, ortadan ikiye kesilir. Hafifçe oyulduktan sonra tencereye dizilir. Üzerine pişen baklalı iç paylaştırılır. Kenardan 1 su bardağı kadar su bırakılır. Kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir. Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek ılık olarak servise sunulur.
|
|