4 adet büyük boy kereviz
1 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan,
Yeteri kadar su
Tuz
1'er adet portakal ve limonun suyu
Üzerine:
Limon suyu
Dereotu
Kuru baklayı akşamdan ıslatın.Zeytinyağının yarısını tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı üzerine ekleyinve rengi dönene dek kavurun. Islattığınızbaklayı süzüp tencereye ilave edin.
Üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin vehafifçe yumuşayana dek pişirin.
Diğer taraftan kerevizleri soyup, 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve ayrı bir tencereye dizin.Üzerine kalan zeytinyağı, 1 su bardağıılık su, portakal ve limon suyunu gezdirin.
Kapağı kapalı olarak kereviz yarıyarıya yumuşayana dek pişirin. Üzerine suyuyla birlikte iç baklayı ekleyin.
Tuzunu ayarlayın ve tenceredeki malzemeyumuşayana dek pişirin. Servis tabağınaalın. Üzerine arzunuza göre limon suyugezdirin. Dereotu ile süsleyin. Ilık ya dasoğuk olarak servis yapın.
|