|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157154
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2021
476 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük kabak
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet kesme şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 adet domates
Bütün sebzeleri yıkayıp, istediğiniz şekilde doğrayın.
İçine şeker, tuz, yağ ve kırmızı toz biberi de ekleyip, harmanlayın.
Kısık ateşte ocağa alıp, kapağı kapalı olarak pişirin.
Kendi suyu ile pişsin, siz su eklemeyin.
Piştikten sonra ılınmasını bekleyin.
Ilınınca servis tabağına alıp, üzerine dereotu serpin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156800
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
3 orta boy soğan
7-8 diş sarmısak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık salça
Bir avuç nane
Kabaklar orta boy doğrandıktan sonra bir kenarda bekletilir. Soğanlar, yarım ay şeklinde doğranır ve sıvı yağda çevrilir. Daha sonra salça ilave edilir. Kabaklar ile birlikte 1/2 su bardağı su konur. Pişmesine yakın sarmısaklar atılır. Soğuduktan sonra üzerine nane serpilip servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143321
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
527 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 adet kabak
1 adet soğan
3 adet orta boy domates
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Şeker
Tuz
1 su bardağı su
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğanları halka halka doğrayın. Yıkayıp alaca soyduğunuz kabakları önce 2'ye daha sonra 4'e bölün ve soğanların üzerine yayın. Kabakların üzerine de kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağını, şekerini, tuzunu ve suyunu koyup pişirmeye bırakın. Pişmesine yakın ince ince doğradığınız maydanozları da üzerine serpiştirin. Soğutarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135174
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
493 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
Yarım demet dereotu
2 baş soğan
Tuz
Şeker
Zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Kabakları soyun yuvarlak doğrayın teflona koyun soğanları halka halka doğrayın üstüne ekleyin tuz, şeker, yağ ve suyu ekleyin teflon tencerede kısık ateşte pişirin dere otlarını ince kıyın ocağın altını kapattıktan sonra dereotlarını ekleyin soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129576
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2017
805 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
10 bebek havuç
1 kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Bir su bardağı sıcak su
Yaz mevsimi bitmeden yapacağınız kabaklı tariflerle siz de sofralarınızda fark yaratın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave edip 1 dakika daha kavurun. Şerit halinde doğranmış kabakları, kırmızıbiberi ve havuçları ilave edin. Tuz, şeker, sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
memiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109895
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
1,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle soğanı rendeleyip yağda kavurun. Üzerine domatesi, biberi ve kabakları ekleyin. Pirinçleri de içine ilave ederek karıştırın ve üzerine hiç su koymadan kapağını kapatıp tencerede pişirin. Sonra bol dereotunu ekleyip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Karmen
Aşçı
Kayıt: 13.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101604
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
2 adet domates
Yarım limon suyu
1 demet maydanoz
Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya yağı döküp içine soğanları ekleyip 5-10 dakika kadar kavurun. Bu arada içine tuz ve şeker ilave edip tatlandırın. Soğanlar biraz yumuşayınca içine salça ve çok az su ekleyerek sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri servis tabağına dizin. Üzerini soğan kavurmasıyla kaplayın. Kıyılmış maydanozla da süsleyip ikram edin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
serinsu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100667
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
1,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
2 adet domates zeytinyağı
Kabakların kabuklarını kazıyıp irice doğrayın. Tencereye doğranmış soğanları ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Üzerine kabakları, pirinci ve şekeri ekleyip çok az su ilave edin. 20 dakika kadar pirinçler pişene dek kaynatın. Daha sonra da üzerine irice doğranmış domatesleri ilave ederek 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Servis tabağına aktarıp soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Berktay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96909
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2014
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 adet limon
1 adet soğan
2 adet domates
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş kabakları, domatesleri, ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçleri ekleyip istenirse su ilave edip kapağını kapatıp pişmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine dereotu ekleyip soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
zülküf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc90742
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2013
2,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
1 patates
1 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo kabak
2 domates
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı şeker
Doğranmış soğan, patates ve havucu zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış kabağı, rendelenmiş domatesi, şeker, tuz ve bulguru ekleyin. Su koymanıza gerek yok, ama isterseniz çok az su ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar yani yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yaparken dereotuyla süsleyebilir, damak tadınıza göre limon suyu gezdirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89756
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
Kabakları temizleyip iri parçalar halinde kesin, üzerine limon suyu döküp tencereye yerleştirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış patates ve havucu da ilave edin. Zeytinyağını, şekeri ve dereotunu kıyıp ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğutup servis tabağına alın ikram edin.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87959
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 baş soğan
2 tane domates
4- 5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Kabakları güzelce kazıyıp yıkadıktan sonra parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın, pişireceğiniz tencereye koyun, yağın yansını kâfi miktarda tuzla birlikte hafif ateşte susuz olarak ikide bir tencereyi sallamak suretiyle 10 dakika pişirin. Bu arada başka bir tencereye yağın öteki yarısını koyun, ince kesilmiş soğanı hafifçe sarartın, sarımsakları da ince ince tencereye doğrayın kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesi de tencereye ilâve edin. Domatesler rengini verinceye kadar 5 dakika kadar pişirin, kabakların üzerine dökün, ince kıyılmış maydanozu da üzerine serpin, çok az suda ilâve edebilirsiniz 10 dakika orta ateşte pişirin soğuyunca servis yapın.
Not: Arzu edildiği takdirde 1 fincan temizlenip yıkanmış pirinçte ilave edebilirsiniz. Sarımsağı arzuya göre konulur.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75753
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar pulbiber
Bir miktar karabiber
Bir miktar nane
Kabakları küp küp veya yuvarlak doğrayın yıkayın.tencerenin dibine soğanları az sıvıyağda pişirin.Kırmızı biberleri yuvarlak doğrayarak tencereye atın ve biraz alazlandırın.Sonra kabaklarınızı tencereye alın.İçerisine sarımsakları da koyun.Çok az su ilave edin.(yarım çay bardağı kadar).Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın.Daha sonra yani 10 15 dk sonra baharatlarınızı atın.En sonunda tencerenin altını kapatın ve dereotlarını doğrayın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74923
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
3,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
2 adet havuç
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan (büyük boy)
bir miktar yoğurt
Soganlari küçük küçük dograyin. Bir tencereye zeytinyagini,sogani koyup pembelesene kadar birakin. 2 dis sarimsagi ekleyin, biraz daha kavurun. Ardindan havuçlari ve kabaklari soyup, dograyin. Ilkin havuçlari tencereye koyun ve 2-3 dk kavurun. Ondan sonra kabaklari ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun. Domatesleri soyup küçük küp seklinde kestikten sonra,suyunu birakana kadar pisirin. En son olarak tuzu, karabiberi, suyu ekleyerek pisirmeye birakin, arada bir yemegi karistirin, havuçlar ve kabaklar yumusayinca atesten alin. Servis tabagina aldiktan sonra, dilerseniz sade sekilde veya sarimsakli yoğurtla servis yapabilirsiniz. Süslemek için üzerine kuru nane ve kirmizi pul biber serpistirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65846
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
2 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Kabakları soyun ve doğrayın. Bir tencereye dizin, üzerine küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsakları koyun. Doğranmış kırmızı biber ve soğanları da ilave edin. Zeytinyağı, kesmeşeker, tuz ve suyu da ekleyip, 10 dakika harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65537
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
4 çorba kaşığı bulgur
2 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz, kırmızıbiber
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra irice doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye kabaklarla beraber koyun. Üzerine zeytinyağı, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, dereotu, pilavlık bulgur ekleyip kendi suyu ile pişmeye bırakın. Yoğurtla servis yapın.
|
Zeytinyağı Kabak |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65531
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Tencereye yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş kabakları, sarımsak ve zeytinyağın koyup kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyip ılık ya da soğuk olarak sunun.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41456
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
3,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet orta boy kabak
1 Adet havuç
1 Adet kırmızı biber
4 Adet domates
1 Adet kuru soğan
3 Diş sarımsak
1 Tutam dereotu
2 Tane küp şeker
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
Orta boy kabakların üzerini bir çatal yardımı ile çiziyoruz. Kabakların içini oyup, halka halka doğruyoruz. Tenceremizin içine zeytinyağı veya çiçek yağı koyup soğan ve sarımsağı ilave edip, kavuruyoruz. Daha sonra havucu ilave ediyoruz. Üzerine kabakları ilave ediyoruz. Bir süre daha kavuruyoruz, kabukları soyulmuş domatesleri serpiştirip karıştırıyoruz. Tuzunu, şekerini ilave ediyoruz. Az miktarda su ile pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis ediyoruz.
|
Zeytinyağlı Kabak Yemeği |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37038
Gönderme Tarihi: 31.May.2009
11,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo Kabak
2 iri Soğan
Yarım fincan Pirinç
1 ince doğranmış Havuç
3 dis Sarımsak
3 iri Domates
Yarım su bardağı Zeytinyağı
1,5 bardak su
Maydonoz
Yapılışı:
Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.Doğranmış soğanları kavurmaya başlayın.
Daha sonra dilimlenmis kabakları ilave edip 5 dakika çevirin. Sarımsağı ve domateside ince doğrayarak kabaklara ilave edin. Dilimlenmiş havucuda katın.
Suyunu ve tuzunu koyarak kaynamaya bırakın. Pişmesine yakın kıyılmış maydonozları ilave edin. Kabaklar ve pirinç pişince ocaktan alın. Afiyet olsun
www.nefissofra.com
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25041
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
4,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet büyük kabak
4 diş sarımsak
Yeterince tuz
1,5 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede kızartalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atıp, karıştırarak kavuralım. 1 adet domatesi küp küp doğrayalun. Tencereye ilave edelim. Kısık ateşte domatesler eriyinceye kadar birkaç dakika pişirelim. 2 adet kabağı halka halka doğrayalım. 4 diş dövülmüş sarımsak ve tuzu tencereye ilave edelim. Pişmesine yakın, pirinci ekmeyelim. Arada sırada karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Ateşten aldıktan sonra bir saat soğutalım. Servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyelim.
|
|