|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22842
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ince kabak
2 orta boy domates
3 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Soğanları ince kıyıp bir miktar zeytinyağında hafifçe kavurup, üzerine kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilâve edin. Sarımsakları ve maydanozu ince kıyıp harca ilâve edin ve karıştırın. Kabakların üzerlerini kazıyıp ister halka ister uzunlamasına dilimleyin. Bir tencereye kabakları koyup az zeytinyağında kavurun. Soğanlı harcı kabakların üzerine döküp kalan zeytinyağını ilâve edin. Bir miktar su ilâvesiyle kabakları kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20555
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Küçük boy kabak
5-6 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı şeker
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı kuru nane
Kabağı yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesiniz. Önce uzunlamasına dörde sonra enine keserek küçük kuş başı şekline getirip, tencereye koyunuz.
İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak küçük doğranmış domates, dövülmüş sarımsak, şeker, tuz ve zeytinyağını kabağa ilave ederek üzerine 1 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda kabak yumuşayın caya kadar pişirip üzerine kuru nane serpiniz. Soğutup servis tabağına boşaltınız.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
orhanöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli |
Kısa URL: https://ml.md/lc16485
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
3,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Fincan zeytinyağı
5 Soğan
3 Diş Sarımsak
4 Domates
1 Demet maydanoz
2 Su bardağı su.
Zeytinyağında, ince doğranmış soğanı kavurun. Sarmısağı incecik doğrayın, soyulup ince doğranmış domates, maydanoz ve tuzla birlikte soğanlara katıp şöyle bir karıştırıp indirin. Kazınmış kabakları parmak inceliğinde doğrayın. Su ve 2 fincan yağda 10-15 dakika pişirin. Sonra diğer malzemeyi katıp pişirin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9689
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg.kabak
2 baş orta boy soğan
2 orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Dereotu
maydanoz
nane
tuz
HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyup boyuna dörde bölün. Her parçayı 2 santim boyunda kesin. 1 bardak suyla kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar haşlayın ve bir süzgece alın. Diğer tarafta soğanları salata soğanı şeklinde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleştirin. Sarımsakları ikiye bölerek soğanlara ekleyin. Domatesleri ufak kareler halinde kesip soğan ve sarımsaklara ilave edin. Biraz nane, maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Süzülmüş kabakları bir tencereye alın içine hazırladığınız karışımı dokuduğunuz, 1 çay bardağı su ile hafif ateşte 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8719
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1250 gr. kabak
5. orta soğan
2 büyük domates
1 bardak zeytinyağı
9 diş sarımsak
1,6 tatlı kaşığı toz şeker
1 denîet maydanoz
2,5 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI: Bir tencereye bir bardak zeytin-yağın üçte biri ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun. Sonra bunlaıp sarımsak, kıyılmış maydanoz ve kabuklanyla çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuzun yarısını ilâve edin. Tencereyi iyice karıştırıp ateşten indirin ve ılınmaya bırakın. Kabakların üzerlerini kazıyın, uzunluklarına dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını atın, sonra ikişer parmak enliliğinde doğrayın ve içinde su bulunan ayrı bir tencereye atın. Kabakların suyunu dökün ve kalan kabakların üzerine yarım bardak su ile kalan zeytinyağının varışını ilâve ederek tencereyi ateşe oturtun. Araak bir sallayarak 10 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayınca, ayrıca toz şeker, 2 bardak sıcak su ve kalan zeytinyağı ile ılınmakta olan diğer tenceredeki soğuk domatesleri kabak tenceresine aktarın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşe oturtun ve bir saat hafif ateşte pişirin. Sonra tencereyi ateşten indirin, soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca tabağa alın ve servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
Safinaz
Aşçı
Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc7908
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
1 su bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
3 iri domates
3 diş sarımsak
maydanoz
1,5 bardak su
tuz
Kabakları temizleyip yıkayın, dilimleyerek süzgece alın. Soğanlan inoe ince dilimleyin. Yağın yansını bir tencerede kızdırın, soğanları bu yağda pembeleştirin. Daha sonra suyu süzülmüş kabaklan atıp 4-5 dakika çevirin. Sarımsakla, doğranmış maydanozu, ince doğranmış domatesleri ve kalan yağı ilave edin, 1 bardak su ve tuz koyarak pişirin.
ML® Kabakiçi için tıklayın
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6798
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 kucuk boy kabak
1 cay bardagi zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 dis sarımsak
1 cay kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi kuru nane
Yapilisi:
1- Kabagi yikayip sap ve uc kisimlarini kesiniz. Once dorde sonra enine keserek kucuk kus basi sekline getirip, tencereye koyunuz.
2- Ince kiyilmis soğan, kabugu soyularak kucuk dogranmis domates, dovulmus sarımsak, seker, tuz ve zeytinyağı kabaga ilava edilerek uzerine 1 su bardagi kaynar su dokunuz.
3- Hafif hararetli isida kabak yumusayincaya kadar pisirip uzerine kuru nane serpiniz. Sogutup servis tabagina bosaltiniz.
ML® Domatesli Kabak için tıklayın
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4083
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1/2 demet taze soğan
3 domates
1/2 su bardagi zeytinyağı
1 demet dereotu
1 limonun suyu
Kabaklari yikayip, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayi dörde bölün.
Bir tencerenin içine dizin. Taze soğanlari temizleyin, ince kiyin, domatesleri blendirdan geçirin, limonu sikin. Sogan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, seker ve tuzu iyice karistirin, kabaklarin üzerine yayin.
Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince kiyin, yemege karistirin.
Soguk servis yapin.
ML® Zeytinyağlı Kabak için tıklayın
|
|