|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
goksimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc927
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006
5,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz
1 1/2 kap su
1/2 limon suyu
50 ml zeytinyag
Yarim portakalin suyu
1 tk seker
1 tk tuz
Ic malzeme:
1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus
Susleme:
1 yk dereotu, kucuk dogranmis
Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun. Kerevizleri soyun, 2.5, 3 cm kalinliginda enlemesine kesin. Bir yuzunden, orta kismi bicagin ucu ile cikarip alin, tabak gibi hafif cukur yapin. Muslugun altinda yikayip limonlu suyun icine koyun. Limon, kerevizlerin kararmasini onleyip kokusunu alicaktir.
Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste gelicek sekilde dizin. Limonlu suyun tamamini, zeytinyağıni, portakal suyunu, tuz ve sekeri ilave edin. Su isindiktan sonra, kapagini kapatip 15 dakika orta isida pisirin.
Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisirin. Genis bir servis tabagina kerevizleri dizin. Uzerlerine kasik ile esit sekilde sebzeleri yerlestirin. Tere otunu uzerine serpin. Soguduktan sonra servis yapin.
ML® Zeytinyağlı Kereviz için tıklayın
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1143
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2006
4,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ad. Kereviz
2 ad. Patates
8 ad Arpacık soğan
2 ad. Havuç
1 ad. Limon
10 gr. Bezelye
1 demet Dereotu
1 su bardağı Zeytinyağı
1 bardak Su
5 gr. Un
5 gr. Tuz
3 gr. Tozşeker
Kerevizler ayıklanır. Havuç ve patates küp doğranır. Tencereye kerevizler dizilir. Üzerine patates, havuç ve soğanlar konur. Yağ, un, su, tuz, şeker, limonsuyu karıştırılıp, tencereye ilave edilip, üzeri yağlı kağıtla örtülüp, kapağı kapatılır. Bir süre kaynatıp, kısık ateşte 1 saat pişirilir. Soğuduktan sonra kerevizlerin üzerine dereotu ve bezelye konarak servis yapılır.
ML® Kereviz Oturtma için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1200
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
4,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
Yarım bardak iç bezelye (konserve).
1- 2 avuç arpacık soğan
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı şeker
limon
Tuz
YAPILIŞI:
1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.
3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.
5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc3444
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kereviz
1 adet mandalinanın suyu
1 adet portakalın suyu
1 adet limonun suyu
2 adet havuç
2 adet patates
1/2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 adet soğan
Soğanı doğrayın ve az kavurun, daha sonra havucu da biraz kavurun. Soyulup doğranmış kereviz, bezelye, patates ve meyva sularını tencereye koyun ve 3 kesme şeker ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
ML® Kereviz Ezmesi için tıklayın
|
ZEYTINYAĞLI KEREVİZ |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc3445
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kereviz (orta boy)
kereviz adedi kadar havuç
1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
yarım çorbakaşığı un
1 adet orta boy soğan
2 adet limon
Dereotu
Tuz
Keker
Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.
|
Zeytinyagli Kereviz |
|
Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc6445
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
4,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 sap kereviz
1 orta boy havuc
1 orta boy patates
3-4 dal dereotu
1 kucuk boy kuru soğan
2 dis sarımsak
1/2 cay bardagi zeytinyağı
tuz
1 cay kasigi seker
- Piyazlik dogradiginiz soğanlari zeytinyağıyle birlikte tencereye alin. 2-3 dk kadar kavurun. Kavurma esnasinda seker ve tuzunu ekleyin. Seker soğanlarin karamelize olmasini sagliyor ve bu zeytinyagli yemeklere cok yakisiyor (bence).
- Halka halka dogradiginiz havuclari ekleyin. 4 dk kadar daha kavurun. Kup kup dogradiginiz patatesleri ve uzun uzun dilimlediginiz kereviz saplarinida ekleyin..
- Sebzelerin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip, kaynayinca altini kisin ve sebzeler yumusayana kadar pisirin..
- Pistikden sonra dogranmis dereotunu ekleyin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6704
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
4,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. ayni buyuklukte orta boy kereviz
1 orta boy patates
3 orta boy soğan (150 gr. arpacik soğan da olabilir)
1 korpe havuc
½ bardak zeytinyağı
½ limon suyu
1 tatli kasigi tozseker
Tuz
½ demet maydanoz
1 çay bardagi haslanmis bezelye
Yapilisi:
1) Kerevizlerin kabuklarini ayiklayip yikayin. 1cm. kalinliginda yuvarlak dilimler halinde dograyin. Patates havuç ve soğanlari da ayiklayip küp biçiminde dograyin. (Arpacik soğanini ayiklayip kullanin).
2) Dibi duz bir tencereye once kerevizleri siralayin; ortalarina da dogranmis sebzeleri yerlestirin. Kalan kereviz ve sebzeleri de ustune koyun. Tuz, seker, zeytinyağı, 2 bardak su ve limon suyu katin. Uzerine aluminyum folyo ortup kapagini kapatin. Once harli, sonra kisik ateste 40 dakika pisirin.
3) Yemek, suyunu çekip yumusayinca, atesten almadan once uzerine haslanmis bezelye serpin. Yemegi kabinda sogutun. Sebzeleri, kerevizlerin uzerine koyarak servis tabagina yerlestirin ve kiyilmis maydanoz serpin.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8122
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
4,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo kereviz
2 adet iri patates
20 adet küçük soğan
1 adet limon
2 adet küçük havuç
1/2 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz.
Kereviz bir parmak kalınlığında yassı olarak kesilir, etrafı bıçakla alınır, ortası bıçağın ucu ile küçük ceviz büyüklüğünde çıkarılır. Limonlu soğuk su içine konur. Böylelikle kerevizin temizlenmesi tamamlanır. Yukarıda yazılı sebzeler küçük soğan büyüklüğünde hazırlanıp kerevizi koyduğumuz limonlu suya konur, bir defa haşlanıp süzgece çıkarılır. Pişireceğimiz kap içine konur. Tuz, yarım limon, sulandırılmış un, zeytinyağı, üç su bardağı su ve üzerine ıslatılmış yağlı kâğıt konup hızlı ateşte pişirilir.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
depresif
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8343
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
3,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ :
Orta boy 2 kereviz (600-700 gram),
2 kahve fincanı zeytinyağı,
8 tane arpacık soğanı,
ortaboy 1 havuç,
tuz,
1 kahve kaşığı şeker,
2 çay kaşığı un,
yarım limonun suyu,
1,5 su bardağı su,
2 kaşık bezelye,
1 bağ dereotu.
Kerevizi temizleyip soyduktan sonra birer santim kalınlığında, yuvarlak dilimleyin. Dilimlerin içini küçükyuvalar halinde kesip çıkann. Havuçları tavla zarı gibi kesin. Yağı bir tencerede kızdırın, havuçları birkaç dakika kavurduktan sonra çıkarın; ardından kerevizleri de, kırmadan kızartın, soğanları ve unu koyup bir kere karıştırdıktan sonra bezelye, havuç, kerevizler, limon suyu, doğranmış dereotu, tuz, su ve şekerini katın. Üzerine önce bir yağlı kağıt, sonra kapağını kapatıp pişirin. Soğuyunca kerevizlerin yuva gibi açılan yerlerine havuç, soğan ve bezelyeyi koyup servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8723
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
4,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı bezelye
3 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
1/4 limonsuyu
1 çay bardağı su
tuz
Kerevizleri elma dilimi şeklinde doğrayalım. Aynı şekilde havuç ve patatesleri de doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayalım. Sıvıyağı tencereye aktarıp üzerine doğranmış soğanları ve havuçları katalım. Birlikte 2-3 dk. soğanlar pembeleşene dek kavuralım.Üzerine bezelyeleri ekleyelim. Ardından doğranmış kereviz ve patatesleri ekleyelim. Tozşekeri, limonsuyunu, tuzu ve suyu ekleyelim. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek hiç karıştırmadan pişirelim. Tencerede soğutup, servis yapalım.
Fotoğraf "şahbaz" tarafından gönderildi. 09.04.2015
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9826
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
4,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kereviz
2 fincan zeytinyağı
kuru soğan (mümkün olduğu kadar küçük)
2 adet havuç
tuz
şeker
1 fincan un
1 adet limon
bezelye
dereotu
Kerevizlerin kabuklan soyulur, yıkanır ve limonlu unlu su içine atılır, ikiye bölünür ve içleri oyulur. Havuçlar küçük küçük doğranır, kızdırılmış zeytinyağında önce havuçlar, bezelyeler atılarak 2 dakika sonra alınır. Bu kez, kerevizler ve soğan bu kızdırılmış yağ içine konur; un, şeker, tuz ve su eklenmesiyle birlikte 40 dakika kadar ağzı kapalı, olarak pişirilir. Ateşten indirilerek soğutulmaya bırakılır ve içlerine daha önceden pişirilmiş havuç ve bezelyeler ilave edilir. Dereotunun eklenmesiyle de servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9986
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo kereviz
4 baş soğan
4 adet orta boy havuç
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 limon
Yanm demet maydanoz
Yapılışı:
Soğanlar iri doğranıp, bir tencereye konmuş olan yağda 5 dakika kadar börttürülür. Sonra buna soyulup, temizlenip, yıkanmış ve bir baş dörde, beşe bölünerek iri doğranmış kerevizler, gene aynı şekilde doğranmış patates ve havuçlar ile sarımsaklar, tuz ve şeker de ilave edilip suyu da konarak tencerenin kapağı kapatılıp 1,5 saat kadar hafif ateş üzerinde tıkırdatarak pişirilip bu müddet sonunda kereviz patates ve havuçların şekilleri bozulmadan iyice yumuşayıp piştiği görülünce ateşten alınıp soğumaya bırakılır. «Tencere bakır ise hemen tabağa almalıdır». Soğuduktan sonra üzeri maydanozla süslenir ve her porsiyona bir parça limon konarak servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc12636
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2007
3,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet havuç
500gr kereviz
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı un
1 bardak zeytinyağı
4 adet limonun suyu
100gr bezelye (konserve veya donmuş olabilir.)
3 adet patates
1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanma Şekli
Tencereye suyu koyun, kaynayınca kerevizleri soymadan atın 2-3 dakika kaynatıp süzgece alıp soğuyunca kabuklarını ince olarak soyun (kerevizin kolay soyulması için) Kerevizleri 4 adet limon suyunu sıkın içine un biraz su ilave edin. Soyduğunuz kerevizleri bu karışıma atın. 1-2 dakika sonra çıkarın. Yayvan bir tencereye kerevizleri koyun. Patatesleri ve havucu soyun küp doğrayın. Kerevizlerin üstüne yerleştirin. Artan limon suyunu üzerine dökün. Zeytinyağı ve tuz ilave edin. Orta hararetli ateşte yarım saat pişirin. İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerine dereotu serpin.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc14929
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
3,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
5 adet kereviz
2 adet havuç (Küçük küçük doğranmış)
2 adet patates (Küçük küçük doğranmış)
150 gr. bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1/2 yemek kaşığı un
Üzerini süslemek için;
bir miktar dereotu, birkaç dilim limon ve domates Tuz
HAZIRLANIŞI:
ilk olarak kerevizler yıkanır ve soyulur. Ortadan ikiye bölünüp, içleri oyulur. Kararmaması için limonlu suyun içinde bir süre bekletilir. Havuç ve patatesler yıkanır, soyulur ve küçük küçük doğranır. Orta boy bir tencereye yağ konur, ilk olarak bu yağda havuçlar yumuşayana kadar kavrulur. 1/2 yemek kaşığı un ilave edilip karıştırılır. Pıhtılaşmaması için 1 çay bardağı su eklenip karıştırılır. Daha sonra kerevizler eklenir ve pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın patates ve bezelyeler ilave edilir. Tuzu atılır. Piştikten sonra bölünmemesine dikkat ederek kerevizler tencereden çıkarılıp servis tabağına alınır. Daha sonra diğer malzemeler kaşık yardımıyla alınarak kerevizlerin içine konur. Soğuduktan sonra isteğe göre üzeri dereotuyla, dilimlenmiş limon ve domatesle süslenerek servis yapılır.
|
ZEYTINYAĞLI KEREVİZ |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16355
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Kereviz
2 Fincan zeytinyağı
1 Havuç
12 Arpacık soğan
2 Patates
1 Çay kaşığı un
2 Çorba kaşığı bezelye
Yarım limon
1 Fincan su
tuz.
Kerevizi 1,5 cm. kalınlığında dilimleyin. Bir tencerede 2 fincan zeytinyağında havucu kavurun. Sonra arpacık soğanı, ardından patatesi katıp yarım un koyarak kavurmakta devam edin. 1 fincan su, yarım limon suyu ve tuz iç bezelye katıp kerevizlerin üstüne dökün. 45 dakika pişirin.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19235
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
4,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. orta büyüklükte kereviz,
250 gr. arpacık soğanı,
yarım bardak zeytinyağı,
1 kaşık şeker,
1 limon,
1 adet havuç,
2 adet patates,
yarım demet maydanoz,
tuz.
Yapılışı:
1- Kerevizlerin kabuklarını soyup, yıkayınız.
2- Küçükleri ikiye, büyükleri 4'e ayırınız.
3- İçleri kof olanlarını temizleyiniz.
4- Tekrar yıkayınız.
5- Bir tencereye koyup, üzerine ayıklanıp yıkanmış soğanları, kazınmış 4'e ayrılmış ve 1,5 cm eninde verev doğranmış havucu koyunuz.
6- Üzerlerine tuzu, şekeri, yağı koyunuz, suyunu sıkıp, bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız.
7- Üzerlerine çıkacak kadar varsa yağsız et suyu veya sade su koyup, yarım limon suya sıkınız.
8- Üzerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateş üzerinde, kereviz ve diğer sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
9- İnmesine yakın patatesleri sarımsak şeklinde soyup yıkayıp ilave ediniz.
10- Patatesleri pişince inmesine yakın kalan limon suyunu sıkınız.
11- Kabında kağıda açmadan soğutunuz.
12- Servis tabağına kerevizlerin oyuk kısmını ortaya getirecek şekilde koyunuz.
13- Ortasına da sebzelerini koyup kıyılmış maydanoz, varsa 1 avuç bezelye konservesi koyup servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
selami
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc19385
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
4,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kereviz
2'şer adet havuç, patates
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım lımon suyu
Tuz
1 çay bardağı su
Kerevizler soyulur, enine ikiye kesilir. Hafifçe oyulur. İçinde un ve limon suyu bulunan suya atılır. Tavaya zeytinyağı konur, ısınınca küp doğranmış havuç katılır. 5 dakika sonra patates ve bezelye atılır. Sebzeler yumuşayınca tuz ve şeker eklenir, ateşten alınır. Kerevizler altı düz bir tencereye yan yana dizilir. Hazırlanan havuçlu iç oyuklara doldurulur. İç artarsa kenarlara da konabilir. Su gezdirilir. Yemeğin üzeri yağlı kağıtla kapatılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılır. orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Ilık olarak servis edilir.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20551
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
4,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 İri kereyiz
1 Orta boy havuç
2 Orta boy patates
1 Su bardağı konserve bezelye
10-15 Arpacık soğanı
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Limon
1 Tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tencereye 3 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Kerevizi yıkayıp soyunuz. 1 parmak kalınlığında enine daire şeklinde dilimleyiniz, fındık büyüklüğünde doğranmış havuç, soyulmuş soğan, şeker, zeytinyağı ve kerevizi tencereye koyup üzerine yağlı kağıt örterek kapağını kapatınız. Önce orta sonra hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Fındık büyüklüğünde doğranmış patatesi katıp 10 dakika daha pişiriniz.
Kerevizleri servis tabağına yan yana diziniz. Sebzeleri kerevizlerin üzerine muntazam yerleştirip, suyunu sebzelerin üzerine gezdiriniz.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
bekir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22850
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2008
3,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 büyük kereviz
4 adet havuç
1 patates
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
Tuz
Yarım limon
1 çay bardağı konserve bezelye
Yapılışı:
Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra biraz tuz atılmış ve yarım limon sıkılmış suyun içinde kaynatarak haşlayın. Havuçların kabuklarını sıyırıp hafifçe haşlayın ve ince dilimleyin. Patateslerin kabuklanm soğup küp şeklinde doğrayın ve hafifçe haşlayın. Soğanlan bir tencereye ince kıyıp zeytinyağını ilâve edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kerevizleri doğrayıp patatesleri, havuçlan ve bezelyeleri katıp tuzunu ilâve edin. Az bir su ilâvesiyle kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
nurevren
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24325
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
4,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. orta boy düzgün kereviz
1,5 bardak zeytinyağı
1 avuç arpacık soğan
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 çay bardağı konserve bezelye
1/2 demet dereotu
1,5 adet limon
2 bardak su
Tuz
Arpacık soğanları soyup yıkadıktan sonra havuçları kazıyarak küp biçiminde, küçük küçük doğrayın. Kerevizlerin kabuklarını soyup, piştikten sonra dağıtım tabağında düzgün durabilmeleri için iki başını keserek yassıltın. Ortadan enine ikiye kesin ve kararmamaları için yarım limon sıkılmış 5-6 bardak soğuk su içinde bekletin.
Bir tencereye 1,5 bardak zeytinyağını, arpacık soğanları ve havuçları koyarak orta ısıdaki ateşe oturtun ve 2-3 dakika döndürün. 2 bardak sıcak su koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz atın ve yarım limon sıkarak bir taşım kaynatın.
Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri karartmadan hemen tencereye koyun, kapağını kapatın. Ateşi biraz hafifletip kerevizler yarı pişmiş duruma geldiğinde yarım demet dereotunu yıkayarak kalın saplarını kesin ve tutam halinde tencerenin bir kenarına koyun. Önceden küp biçiminde doğrayarak hazırladığınız patatesleri ve 1 çay bardağı dolusu bezelye konservesini ekleyin. (Bezelyeler yumuşak değilse kerevizle birlikte tencereye konulmalıdır.)
Yemek pişince ateşten alıp, tencerede soğutarak düz bir dağıtım tabağına kerevizleri tek tek çıkarın. Geniş yüzeyleri yukarı gelmek üzere düzgün aralıklarla yerleştirin ve üzerlerine birer kaşık sebze karışımı koyarak dereotundan birkaç yaprak serpiştirin. Tencerenin dibinde kalan sosu üzerlerine gezdirin; limon suyuyla birlikte servis yapın.
|
|