|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179776
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg Kereviz
2 adet orta boy Havuç
2 adet orta boy Patates
10 adet Arpacık Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 küçük demet Maydanoz
1 adet Limon
2-3 bardak Su
Tuz
Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür.
Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır.
Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir.
Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir.
Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177677
Gönderme Tarihi: 09.May.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet kereviz
1 büyük havuç
1 büyük soğan
2 adet patates
3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Taze maydanoz (servis için)
Kereviz saplarını temizleyin, kabuklarını soyun ve yaklaşık 1 cm kalınlığında kesin. Limonlu suda bekletin.
Havucu ve patatesi de yıkayın, kabuğunu soyun ve kesin.
Soğanı doğrayın ve sarımsakları ince dilimleyin.
Bir tencerede yağı ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
Ardından havuç dilimlerini ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyip patatesi ekleyin. Üzerine limon suyu, soğuk su ve tuzu ekleyin.
10 dakika kaynattıktan sonra kerevizleri de ekleyin.
Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın.
Kapalı bir şekilde soğumasını bekleyin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167620
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2022
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
1/2 su bardağı bezelye
1/2 soğan
Yarım su bağı zeytinyağı
1 portakal suyu
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı su
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
Kereviz soyulduğunda çabucak kararan bir sebzedir. Bu nedenle soyma işlemine başlamadan önce bir tas limonlu su hazırlayın. Soyup, 2 cm kalınlığında doğradığınız kerevizleri bu suyun içine atın. Bir yandan yemeklik doğradığınız soğanları tencereye alın. Soğanları az miktarda su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen soğanlara zeytinyağını ekleyin ve halka halka doğradığınız havuçları da tencereye alın. Kereviz çabuk pişen bir sebze olduğu için havuçları birkaç dakika bu şekilde kavurun. Daha sonra bezelyeleri ve sudan çıkardığınız kerevizleri de tencereye alın ve sebzelerinizi karıştırın. Limon suyu, portakal suyu, şeker ve tuzu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve zeytinyağlınızı kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile birlikte soğuk olarak servis yapın.
Not: Bezelye yerine 1 orta boy patates ile pişirebilirsiniz. Ancak patatesleri kerevizlerden daha ince doğramanız ve havuçlarla bir süre pişirmeniz gerekir. Çünkü patates kerevizlerden daha geç pişer.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164661
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kereviz
Havuç
Patates
Bezelye
Limon
Soğan
Yağ
Tuz
Şeker
3 adet orta boy kerevizin kabukları soyulur. Hemen kararmaması için ya limonlu su dolu bir kaba atılır, ya da yarım limonla kerevizler elde limonlanır. Bu arada bir kaba 2 soğan, 1 havuç ve 1 patates ufak ufak doğranır. Ben bir avuç da dondurulmuş bezelyeden koydum. Kerevizler ortadan ikiye kesilir ve iç kısımları hafifçe oyulur. Düdüklü tencereye yerleştirilir. Oyduğumuz yerden çıkan parçalar da diğer doğradığımız sebzelere eklenir. Hepsi kerevizlerin çukur kısmına yerleştirilir. 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, 1 minik çay bardağı zeytinyağı ve yemeğin üstüne çıkmayacak kadar su eklenir. Yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Soğuması ve tadını alması için bekletilir. Limon suyu ile servis edilir.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157303
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz)
1 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kereviz soyulur, dilimlenir.
Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir.
Patates soyularak istediğiniz şekilde dilimlenir.
Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
Jülyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur.
Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri de tencereye alıyoruz.
İsteğe bağlı olarak kullanılan kereviz yaprakları da eklenir.
Portakal suyu, tuz ve şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc147866
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
541 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kereviz
3 adet havuç
1 adet soğan
Kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Kerevizi ayıklayıp küp küp doğrayın.
Pişirene kadar limonlu suda bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Şeker,zeytinyağı ve tuzu tencereye alın.
Soğanı da ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Patatesi de kereviz gibi küp küp doğrayın.
Havuçları da enine doğrayıp soğanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
Ardından patatesi kereviz ve kereviz saplarını da ekleyin.
Daha sonra su ve şekeri de ilave edip kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
En son kereviz saplarını içinden çıkarın ve tuz ekleyin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143323
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalara bölün. Havuçları da aynı şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın. Ardından doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve biraz soteleyin. Havuçları katarak soğanla birlikte 4 dakika daha soteleyin. Kerevizlerle birlikte bezelyeyi tencereye ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra üzerine toz şeker, tuz, limon suyu, portakal suyu ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz dereotu ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143322
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
6 adet orta boy kereviz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet patates
2 adet havuç
Yarım limonun suyu
150 gram arpacık soğanı
1 tatlı kaşığından az un
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Unu, limonu ve 1 su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın. Havuç ve patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün. Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
eminn
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc136468
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018
643 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kereviz
3 adet havuç
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, kararmaması için unlu suya atın ve pişirmeden hemen önce süzün. Soğanı doğrayın bir tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
Pateteslerin kabuklarını soyun, kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesler ile 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin, yüksek ateşte kaynatın. Ocağı kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132444
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2018
2,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
1 kuru soğan
2 patates
2 adet havuç
1 fincan bezelye
1 su bardağı portakal suyu
1 limonun suyu
1 fincan zeytinyağı
3 kesme şeker
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Tuz
Soğanlar piyazlık doğranır, tencenin dibine yayılır.
Üzerine halka doğranmış havuç, kuşbaşı doğranmış, patates ve kerevizler konur.
Bir fincan bezelye, su, portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, şeker, tuz ve un da konur.
En üzere de kereviz yapraklarının yarısı konarak tencerenin kapağı kapatılır.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrılan kereviz yaprakları ile süslenerek servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
şirinim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc127418
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017
934 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kristalyaglari.com
1 kg kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı Kristal Zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet portakal
1 adet limon
1 demet dereotu
2 adet kesme şeker
Soğan ince ince kıyılır, kavrulan soğanların üzerine havuç ve patatesler küp şeklinde doğranarak ilave edilir. Kerevizlere elma dilimi şekli verilerek tencereye eklenir, kısık ateşte sotelenir. Üzerine portakal ve limonun suyu ile birlikte bir miktar su, tuz ve kesme şeker ilave edilerek kaynaması beklenir, kaynayınca altı kısılır, piştikten sonra soğuması beklenir ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
tornacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2015
Mesajlar: 36
|
Kısa URL: https://ml.md/lc105082
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015
1,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet küçük boy kereviz
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Kerevizleri limonla ovup dilimleyip tencereye yerleştirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış patates ve havucu da ilave edin. Zeytinyağı ve şekeri çok az su koyup kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Soğutup bol limon suyu ve dereotuyla servis tabağına alın.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
irşat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93717
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2013
1,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet temizlenmiş kereviz
1 soğan
2 havuç
2 patates
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
Kerevizleri limonlu suda yıkayıp dilimleyin ve tencereye dizin. Üzerine yıkanmış ve irice doğranmış soğanı, patatesi ve havucu gelişigüzel yerleştirin. Şekerini, tuzunu serpin. Üzerine zeytinyağını gezdirip az miktarda su ilave edin. Tencerenin büyüklüğü kadar kesilmiş yağlı kâğıdı ıslatıp üzerine kapatın. Sonra da tencerenin kapağını kapatın ve 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca servis tabağına aktarın. Dereotlarıyla süsleyip ikram edin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc93017
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2013
1,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kereviz
2 havuç
2 patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyun. Üzerine biraz limon suyu sıkın ki, kararmasın. Kerevizleri limonladıktan sonra ikiye bölüp ortalarını biraz oyarak çıkartın. Tencereye yerleştirin. Üzerine küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Zeytinyağını gezdirip, şeker ve tuzu serpip, bir miktar su koyup yaklaşık yarım saat pişirin. Su yerine bir su bardağı portakal suyu koyarak da pişirebilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini maydanozla süsleyin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84501
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2012
3,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 adet orta boy kereviz (600-700 gram)
1 adet orta boy havuç
8 adet arpacık soğanı
2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1,5 su bardağı su
1 kahve kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı bezelye
1 bağ dereotunun yaprakları
1) Kerevizlerin iki ucunu hafifçe kesiniz. Sonra 1'er santim kalınlığında yuvarlak dilimleyiniz ve kabuklarını soyunuz.
2) Bıçağın ucuyla 1 santim kenar bırakarak delmeden bıçağı yan batırıp külâh gibi kerevizin içini kesiniz; hafifçe yuva gibi çıkarınız. Yıkayıp süzdürünüz.
3) Havuçları temizleyip zar gibi doğrayınız. Soğanları hafifçe soyunuz.
4) Küçük bir kuşhaneye yağı koyup kızdırınız. Havuçları atıp 2'şer dakika kavurunuz. Kerevizleri de ilâve ederek 2-3 dakika kırmadan kavurunuz.
5) Soğanını ve ununu ilâve edip 1 kere karıştırarak tuzunu, limon suyunu, suyu ve tozşekerini ilâve ederek üzerine bir yağlı kâğıt ve kapağını kapatıp ağır ateşte 45 dakika pişiriniz.
6) Soğutup yuva gibi içine havuç, soğan ve bezelyeyi doldurup üzerine de dereotunu serpip servis yapınız.
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75596
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 kg. kereviz
1 adet havuç
2 adet patates
30 adet arpacık soğan
2 adet limon
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı tozşeker
Tuz
Su
Kerevizlerin kabuklarını soyup, dörde bölünmüş elma dilimi şeklinde kesip; içte kalan yumuşak kısımlarını bıçak ile alarak, limonlu suyun içine koyalım.
Arpacık soğanları, soğanların büyüklüğünde doğradığımız havuçlarla birlikte sıvıyağın içinde 5 dakika kadar kavuralım.
Kerevizlerin büyüklüğünde kestiğimiz patatesleri ve kerevizleri tencereye ilave edip, yeterince tuz, tozşeker ve kalan 1 adet limonun suyu ile birlikte şöyle bir karıştıralım.
Sebzelerin üst seviyesine kadar sıcak su ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım
Pişince ocaktan indirip, tencerenin ağzı kapalı olarak soğutalım. İyice soğuduktan sonra, servis yapalım.
Not: Eğer, kerevizlerin yaprakları yeşil ve sağlıklı görünüyorsa, ince ince kıyıp, tencereye ilave ederek, yemeğimizin lezzetini artırabiliriz.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70267
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1.5 adet limon suyu
Yeterince zeytinyağı
5 adet kuru soğan
3 adet kesme şeker
Kerevizler yıkayıp, kabuklarını soyulduktan sonra ortadan ikiye bölün ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atın (kararmasın diye). Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 tane kesme şeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
bol kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc70176
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
1,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı un
İsteğe bağlı az bezelye
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
1 çay bardağı ayçicek yağı
1 tutam dereotu
8 adet arpacık
Orta boy kerevizleri ortadan ikiye bölüp soyuyoruz. İç kısımlarını biraz çukurlaştırıyoruz. Kerevizlerin kararmaması için unlu ve limonlu suyun içerisine alıyoruz. Diğer tarafta havucu küp küp doğruyoruz. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyuyoruz. Patatesin kabuklarını soyup istenilen büyüklükte doğruyoruz. Kerevizlerin karışımın içinden alıp yıkıyoruz. Tencereye önce kerevizleri yerleştiriyoruz. Onun üzerine havuç arpacık soğanı ve patatesi ilave ediyoruz. Bir tatlı kaşığı unla birlikte unlu su karışımı hazırlıyoruz. Bu karışımı kerevizin üzerine döküyoruz. Suyun kerevizleri geçmesi şartıyla, daha sonra çiçek yağı veya zeytinyağı ilave ediyoruz. Bu aşamada istenilirse bezelye kullanıyoruz. üzerine yağlı kağıt kapağı kapatıyoruz. pişince soğutup servis tabağına alıyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz serpiyoruz.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc66203
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. kereviz
1 adet limon
2 su bardağı su
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye
Tuz
Kerevizleri iri doğrayın. Limon suyunu suyla karıştırın, kaynatın. Kerevizleri bu suda haşlayın. Haşlanmış kerevizleri yayvan bir tencereye dizin. Üzerine iri doğradığınız patates ve havuçları koyun. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edin. En üste, kerevizleri haşladığınız limonlu suyu dökün. 20 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edip, 10 dakika daha pişirin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65308
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 kg. kereviz
3 baş soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 kahve kaşığı şeker
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet limon
Yeterince tuz
maydanoz
dereotu
haşlanmış bezelye
Kerevizlerin kabuklarını soyup, yıkayınız. Küçükleri ikiye, büyükleri dörde bölünüz, (isterseniz daire şeklinde dilim dilim de kesebilirsiniz). İçleri kof olanları ayıklayınız. Tekrar yıkayınız. Soğanları halka halka doğrayınız. Havuçları kazıyıp, yıkayınız. Dörde bölüp verev elips şeklinde kesiniz. Tencereye önce kerevizleri, üstüne soğanları, en üste de havuçları yerleştiriniz. Üzerine tuzu, yağı, şekeri ilave ediniz. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip, içine yarım limonun suyunu sıkınız. Tencerenin ağzını kalın kağıtla kapatıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz, inmesine yakın patatesleri diş diş doğrayıp ilave ediniz. Artan limon suyunu koyup, bir iki taşım kaynatıp, patatesleri yumuşayınca ateşden indiriniz. Tencerenin ağzını kapatan kağıdı kaldırmadan soğumaya bırakınız, iyice soğuyunca, önce kerevizleri servis tabağına oyuk yerleri üste gelecek şekilde diziniz. Ortalarına sebzeleri doldurup, kıyılmış dereotu veya maydanoz bir tutam haşlanmış bezelye serpip ikram ediniz.
|
|