|
|
Zeytinyağlı Kış Türlüsü (Düdüklü) |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46512
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 havuç
3-4 patates
2-3 kereviz
3-4 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz
Düdüklü tencereye yağı koyunuz. Havucu patatesi, kerevizi, soğanı ayıklayıp, yıkayıp iri parçalar halinde doğrayıp, çiğ olarak düdüklü tencereye koyunuz. Tencereye, tuz, limon suyu ve bir bardak da su koyup ağzını kapatınız. Tencereyi ateşe koyup, yirmi dakika sonra indiriniz. Tazyik düşünce kapağını açıp servise boşaltıp soğuk olarak servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Kış Türlüsü (Düdüklü) |
|
nurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2009
Mesajlar: 100 Şehir: Etlik-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35003
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2009
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram havuç
500 gram kereviz kökü
500 gram sarı patates
500 gram arpacık soğanı (40 adet)
280 gram zeytinyağı (1+1/4 bardak)
2 bardak su
1/2 limonun suyu
Tuz
Düdüklü tencereye; 2 bardak su, yarım adet büyükçe limonun suyunu koyduktan sonra bu limonlu suya, sırasıyla, soyulmuş ve ortalarından ikiye kesilmiş 500 gram kereviz kökü, kazınmış, ortalarından ikiye kesilmiş 500 gram havuç, soyulmuş ve ortalarından ikiye kesilmiş büyükçe 500 gram sarı patates, soyulmuş 500 gram arpacık soğanı, bir bir çeyrek bardak zeytinyağı ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, türlüyü yarı yarıya azaltılmış ateşte 30 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
|
Zeytinyağlı Kış Türlüsü (Düdüklü) Tarifleri Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
|
|