500 gram havuç
500 gram kereviz kökü
500 gram sarı patates
500 gram arpacık soğanı (40 adet)
280 gram zeytinyağı (1+1/4 bardak)
2 bardak su
1/2 limonun suyu
Tuz
Düdüklü tencereye; 2 bardak su, yarım adet büyükçe limonun suyunu koyduktan sonra bu limonlu suya, sırasıyla, soyulmuş ve ortalarından ikiye kesilmiş 500 gram kereviz kökü, kazınmış, ortalarından ikiye kesilmiş 500 gram havuç, soyulmuş ve ortalarından ikiye kesilmiş büyükçe 500 gram sarı patates, soyulmuş 500 gram arpacık soğanı, bir bir çeyrek bardak zeytinyağı ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, türlüyü yarı yarıya azaltılmış ateşte 30 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|