|
ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE |
|
akide şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc19456
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
4,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 bardak kuru fasulye,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 adet havuç,
2 adet soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 adet kuru kırmızı biber,
yarım kaşık domates salçası,
yarım demet maydanoz,
tuz, 1
kaşık şeker.
Yapılışı:
1- Bir tencereye zeytinyağını, ufak parçalara doğranmış soğanı, kabuklan kazınmış 4'e bölüp birer cm. verev parçalara doğranmış havucu kırmızı biberi koyup hafifçe öldürünüz.
2- Sonra sulandırılmış salçayı koyup 1-2 de bununla karıştırınız.
3- 5-6 bardak su koyup kaynatınız.
4- Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp suya ilave ediniz.
5- Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz,
6- Fasulyeler biraz yumuşaymca tuzunu koyunuz.
7- Yüze. yüz suyu kalınca ateşten alınız.
8- Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
9- Soğuk olarak servis yapınız.
NOT: Hepsi çiğden düdüklü tencerede de pişirilir. Suyunu 2 bardak eksik olarak pişirmek lazımdır. Fasulyeleri haşlıyarak pişirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kuru Fasulye |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1195
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
4,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 havuç
1 kereviz
2 soğan
1 baş sarımsak
Yarım kaşık salça
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Kuru fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ezilmeden yarı haşlanır.
Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.
Hepsi zeytinyağı ile sararıncaya kadar kavrulur.
Salça konur; birkaç kere karıştırılır.
Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker tuz ve su konur (1,5- 2 bardak). Yavaş yavaş pişirilir.
Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir.
|
ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE |
|
Baki_Özdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17152
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik Malzemeler
400 gr. kurufasulye (ayıklanmış 2 su bardağı)
225 ml. zeytinyağı
350 gr. soğan ince kıyılmış
250 gr. havuç
250 gr. patates
300 gr. domates
50 gr. kuru arnavutbiberi
Tuz
Yapılışı
Kurufasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın. Arnavutbiberlerini doğrayın.
Tencerede zeytinyağı kızdırın. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun, arnavutbiberlerini ekleyip karıştırın. Fasulyeleri havuçları, patatesleri, domatesleri ve tuzu katın. Üzerini bir parmak aşacak kadar su koyup bir taşım kaynatın ve ateşi kısm. Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 1 saat pişirin.
Yemeği ateşten alın. Bir kaba aktarın ve soğumasını bekleyin. Yanında limon yada sirke ile servis yapın.
ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46493
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
Yarım kilo kuru fasulye
1 su bardağı zeytinyağı
5 adet soğan
yarım çorba kaşığı
kırmızıbiber
yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılmış iri cins fasulye iyice pişirilir ve suyunu çekmiş durumda hazırlanır. Bir kap içinde çok ince soğan pembeleştirilir. Ateşten indirildikten sonra kırmızı biber ilâve edilir. Pişmiş fasulyenin üzerine konur. Fasulye gayet ağır ateşte hafif kaynatılır. Hızlı kajTiatılırsa, yağı kaybolur. Yarım saat sonra ateşten alınır. Ilık olarak servis yapınız.
|
ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE |
|
Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20622
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Su bardağı kuru fasulye
2 Orta boy soğan
1 Küçük havuç
3-4 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1/2 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
8-10 Dal maydanoz
Akşamdan kuru fasulyeyi 3,5 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız.
Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, sarımsak, salça, yağ ve ıslatma suyu ile birlikte kuru fasulyeyi katınız. Önce orta sonra hafif hararetli ısıda pişmesine yakın tuz, şeker katıp, fındık büyüklüğünde doğranmış havuç ve patatesi ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
Zeytinyağlı Kuru Fasulye |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135156
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kuru fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet soğan
3-4 diş sarmısak
1 adet kuru kırmızı biber
Yarım kaşık domates salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 kaşık şeker
Bir tencerede zeytinyağını yemeklik doğranmış soğan ile kazınmış ve kesilmiş havuç ve kırmızı biber ile öldürünüz. Sonra sulandırılmı salçayı koyup 1-2 bununla karıştırın. 5-6 bardak suyu koyup kaynatın. Akşamdan ıslatılmış fasülyeleri suya ilave edin. Orta hararetli ateş üstünde fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayınca tuzu ilave edin. Sonra ateşi kapatıp servis tabağına kıyılmış maydanoz ile süsleyip soğuk olarak servis edin.
|
|