Kuru fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ezilmeden yarı haşlanır.
Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.
Hepsi zeytinyağı ile sararıncaya kadar kavrulur.
Salça konur; birkaç kere karıştırılır.
Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker tuz ve su konur (1,5- 2 bardak). Yavaş yavaş pişirilir.
Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc135156
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,184 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak kuru fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet soğan
3-4 diş sarmısak
1 adet kuru kırmızı biber
Yarım kaşık domates salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 kaşık şeker
Bir tencerede zeytinyağını yemeklik doğranmış soğan ile kazınmış ve kesilmiş havuç ve kırmızı biber ile öldürünüz. Sonra sulandırılmı salçayı koyup 1-2 bununla karıştırın. 5-6 bardak suyu koyup kaynatın. Akşamdan ıslatılmış fasülyeleri suya ilave edin. Orta hararetli ateş üstünde fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayınca tuzu ilave edin. Sonra ateşi kapatıp servis tabağına kıyılmış maydanoz ile süsleyip soğuk olarak servis edin.