Kısa URL: https://ml.md/lc142648
Gönderme Tarihi: 11.May.2019
603 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram asma yaprağı
2 adet orta boy patates
1 su bardağı pirinç
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve bir kaba alın. Soğanları ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
Asma yapraklarını yıkayın ve kaynayan suyun içinde rengi değişene kadar haşlayıp fazla bekletmeden çıkarın. Haşladığınız yaprakların içine hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup sarın. Sarmaları tencereye dizin ve 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Tencerenin altını kapattıktan sonra soğumasını bekleyin.
Sarmaları servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz limon dilimleriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100560
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2014
1,569 defa indirildi / yazdırıldı
2 orta boy patates
1 bardak pirinç
2 soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 bardak su
Tuz
Karabiber
Patatesleri rendeleyin. Pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın. Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.