250 gram asma yaprağı
2 adet orta boy patates
1 su bardağı pirinç
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve bir kaba alın. Soğanları ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
Asma yapraklarını yıkayın ve kaynayan suyun içinde rengi değişene kadar haşlayıp fazla bekletmeden çıkarın. Haşladığınız yaprakların içine hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup sarın. Sarmaları tencereye dizin ve 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Tencerenin altını kapattıktan sonra soğumasını bekleyin.
Sarmaları servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz limon dilimleriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
|