Önce tüm sebzeleri ince ve julyen şeklinde doğrayın.
Ocağın üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı döktüğümüz teflon tavayı alalım.
Harlı ateşte kızdırdığımız yağın içine, tüm doğradığımız sebzeleri malzemeleri katarak soteliyoruz.
2 taşım döndürdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı da karabiber ekliyoruz.
Sebzelerimiz pişince servis tabağına alıp, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Bu yemeğimiz sıcak ve soğuk olarak tüketilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc140253
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019
515 defa indirildi / yazdırıldı
Soğan 1 adet
Havuç 1 adet
Kereviz 1 adet
Sarımsak 1 adet
Kabak 1 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Pirinç 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tutam
Soğan brunoaz doğranır. Tavada yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar soğan sotelenir.
Havuç kereviz ve kabak julienne doğranır. Soğanın ardından havuç eklenir sotelenmeye devam edilir.
Kereviz ve kabak eklenir yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edilir.
Pirinç yıkanır süzülür.
Sarımsak ezilir. Sebzelerin içine eklenir. Kapağı kapatılıp 15 dakika pişirilir.
Not: Pişme sırasında kapağı açılıp kontrol edilmeli gerekirse su eklenmeli.
Kısa URL: https://ml.md/lc71563
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı brüksellahanası
6-7 adet brokoli
1 adet havuç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Limon
Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın. Sebzeleri ilave edin. Sarımsağı incecik kıyıp, sebzelerle birlikte çevirerek birkaç dakika soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.