Kısa URL: https://ml.md/lc140253
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019
515 defa indirildi / yazdırıldı
Soğan 1 adet
Havuç 1 adet
Kereviz 1 adet
Sarımsak 1 adet
Kabak 1 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Pirinç 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tutam
Soğan brunoaz doğranır. Tavada yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar soğan sotelenir.
Havuç kereviz ve kabak julienne doğranır. Soğanın ardından havuç eklenir sotelenmeye devam edilir.
Kereviz ve kabak eklenir yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edilir.
Pirinç yıkanır süzülür.
Sarımsak ezilir. Sebzelerin içine eklenir. Kapağı kapatılıp 15 dakika pişirilir.
Not: Pişme sırasında kapağı açılıp kontrol edilmeli gerekirse su eklenmeli.
Kısa URL: https://ml.md/lc158642
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
245 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kabak
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
2 adet çarliston biber
Yarım kırmızı dolmalık biber ya da kapya biber
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Önce tüm sebzeleri ince ve julyen şeklinde doğrayın.
Ocağın üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı döktüğümüz teflon tavayı alalım.
Harlı ateşte kızdırdığımız yağın içine, tüm doğradığımız sebzeleri malzemeleri katarak soteliyoruz.
2 taşım döndürdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı da karabiber ekliyoruz.
Sebzelerimiz pişince servis tabağına alıp, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Bu yemeğimiz sıcak ve soğuk olarak tüketilebilir.