Kısa URL: https://ml.md/lc51927
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
Asma yaprağının büyükçe olanların haşlanır. Pirinç soğan ve zeytinyağı kavrularak biraz pişirilir. Hazırlanan malzeme yapraklara etli dolmadan daha ince ve daha uzun sarılır. Kısık ateşte pişirilir. Bayramlarda misafir kabul günlerinde tercih edilen bir yemek çeşididir.
Kısa URL: https://ml.md/lc85975
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
4,338 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
1/2 kg. asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, limon
Soğan doğranıp zeytinyağıyla hafif kavrulur, yıkanmış pirinçler ilave edilir, çok az daha kavrulur. Diğer TC Karabük Valiliği doğranarak ilave edilir. Baharat ve tuzu karıştırılır. Asma yaprakları haşlanır. Haşlanan yaprağın içine iç harcından koyularak ince ve uzun şekilde sıkıca sarılır. Tencereye dizilir, sıcak su ilave edilerek yavaş yavaş pişirilir.