Zılbıtlar ayıklanıp yıkandıktan sonra haşlanır. Küp küp doğranmış kuru soğan sıvı yağ da pembeleştirilir doğranmış zılbıtlar eklenerek biraz kavrulur tuz ve karabiber ilavesinden sonra çırpılmış yumurtalar da ilave edilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc110871
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2015
7,256 defa indirildi / yazdırıldı
Sinop Üniversitesi
Zıbıdıkların kök kısmı ayıklanarak bol suda yıkanır, haşlanır. Süzgeçten süzülür. Diğer yerde kavrulmuş yağ soğan içine haşlanmış zıbıdıklar ince ince doğranır, ilave edilir. Ayrıca yoğurt sarmısaklı da yapılır.