|
Bayburt Ketesi |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162014
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
3,5 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aralarına sürmek için tereyağı
İçi için:
250 gr tereyağı
Yeteri kadar un
İlk önce hamuru malzemeleri birleştirip yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Sonra üzerini poşetle kapatarak on dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
Tereyağını eritin ve undan azar azar katarak kavurun.
Hamurunuzu alıp oklavayla teker teker açıp içine önce tereyağı, sonra iç malzemeden koyup rulo yaptıktan sonra kıvırın.
Üzerine çatal çizikleri atıp yumurta sarısı sürün.
250 derecelik önceden ısıtılmış kızarana kadar pişirin.
|
İçli Kete (Bayburt) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157796
Gönderme Tarihi: 20.May.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı toz maya
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kase margarin
1 kahve fincanı şeker
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Tuz
Un
İçi için:
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşık margarin
Göz kararı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Az zeytinyağı
Öncelikle yaş mayayı ve toz mayayı bir su bardağı ılık suyla eritelim. Hamurumuz için bir geniş kaba tereyağı ve margarini eritin üzerine süt zeytinyağı şekeri koyun. (Eğer hamurunuzun fazla olmasını isterseniz süt miktarını çoğaltabilirsiniz) Ocakta ılıtalım. Sıcak olmasın, parmak testi yapın, parmağınızı yakarsa soğutun yoksa hamur tutmaz. Yoğurma kabına göz kararı unu dökün. Önden az koyun sıvı miktarını kaldırana kadar un koyarsınız. Ortasını açın, yumurta akı, tuz, maya ve ılık sütlü karışımı dökün ve karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üst kısmına az zeytinyağı sürün ve üstünü kapatın, böylelikle hava almaz, strece de yapışmaz. Hamuru iyice sarın mayalanması ve kabarması için dinlendirmeye bırakın. Bu arada içini yapalım. Geniş bir teflon tavada tereyağı ve margarini eritin, üzerine zeytinyağı koyun, unu ekleyin aynı helva kavurur gibi kavurun. Tabii içimiz helva gibi olmayacak daha kuru olacak. Kavurun ve soğumaya bırakın. Not: İstenirse içine 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi konulabilir fakat orijinalinde yoktur. Şimdi mayalanan hamurumuzu alalım, mandalina büyüklüğünde koparalım. Soframıza un serpelim önce merdaneyle sonra oklavayla açalım. Ne kadar açılırsa açın bir kenarını tutup hamurun üstüne doğru koyun. Size doğru olan kenara iç harcımızdan koyun. Ne sıkı ne gevşek olmayacak şekilde sarın. Sonra bir ucundan tutup elinizle hafif sıkıp uzatın ve sarın. Kalan ucu hafifçe kaldırıp altına koyun ve elinizle bastırıp biraz inceltin. Sırayla hamurumuz bitene kadar yapın. Tepsi mayası yapın yani dinlendirip kabarması için üzerine yumurta sarısı az zeytinyağı koyup karıştırın ve üstüne sürün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kete (Bayburt) |
|
tahire 71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Orman |
Kısa URL: https://ml.md/lc154258
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2020
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Tereyağı
Süt
Kuru maya
Yumurta
Un
Tuz
Sıvı yağ
Mayayı ılık sütün içinde eritilir, tuz, tereyağı eklenir. Alabildiğince un ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. On dakika dinlemeye bırakılır. Bu esnada bir tavada yağ eritilir. Üzerine bir kase un eklenir ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Mayalanan hamurdan bezeler yapılır. Sonra hamur orta kalınlıkta açılır ve içine iki kaşık sıvı yağ gezdirilir. Yufka ikiye katlanır ve hazırlanan iç yufkanın üzerine yayılır. Yufkadan rulo yapılır. Hazırlanan keteler tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür ve kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Bayburt Ketesi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43909
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
3,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
Hamur İçin:
2 lt. ılık süt
1 kg. tereyağı
3 kg. un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
İçi için:
1 kg. tereyağı
1 lt sıvıyağı
3 kg. un
Sos için:
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Süt, maya, tuz ve eritilmiş olan tereyağı derince bir kaba konarak içerisindeki tuz eriyinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra un katılır. Hamurdan daha az kıvamı alıncaya kadar elle yoğrulur.
30-40 dk. kadar üzerine bir kapak kapatılarak ekşimesimayalanması için dinlendirilir.
Hazır hale geldikten sonra bir yumruk büyüklüğünde parçalar alınıp oklavayla açılır.
Yarım daire olacak şekilde bir kat katlanır.
İçerisine kavrularak hazırlanan iç malzemeler eklenir. Rulo şeklinde sarılarak kapatılır.
Daha sonra içe doğru sarmal şeklinde katlanır ve avuç içiyle ezilerek hafif düzlenir.
Hazırlanan keteler fırın tepsisinedizilir.
Üzerine sos için hazırlanan yumurta, şeker ve sıvıyağ karışımı sürülerek 200 derecede yaklaşık 30 dk. kadar fırında pişirilir.
|
|