Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Bayburt Ketesi (4 adet - 70,575 defa bakıldı)

Bayburt Ketesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayburt Ketesi

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43909
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
3,866 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Hamur İçin:
2 lt. ılık süt
1 kg. tereyağı
3 kg. un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
İçi için:
1 kg. tereyağı
1 lt sıvıyağı
3 kg. un
Sos için:
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ

Süt, maya, tuz ve eritilmiş olan tereyağı derince bir kaba konarak içerisindeki tuz eriyinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra un katılır. Hamurdan daha az kıvamı alıncaya kadar elle yoğrulur.
30-40 dk. kadar üzerine bir kapak kapatılarak ekşimesimayalanması için dinlendirilir.
Hazır hale geldikten sonra bir yumruk büyüklüğünde parçalar alınıp oklavayla açılır.
Yarım daire olacak şekilde bir kat katlanır.
İçerisine kavrularak hazırlanan iç malzemeler eklenir. Rulo şeklinde sarılarak kapatılır.
Daha sonra içe doğru sarmal şeklinde katlanır ve avuç içiyle ezilerek hafif düzlenir.
Hazırlanan keteler fırın tepsisinedizilir.
Üzerine sos için hazırlanan yumurta, şeker ve sıvıyağ karışımı sürülerek 200 derecede yaklaşık 30 dk. kadar fırında pişirilir.



Kete (Bayburt)

tahire 71
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Orman
Kısa URL: https://ml.md/lc154258
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2020
278 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Tereyağı
Süt
Kuru maya
Yumurta
Un
Tuz
Sıvı yağ

Mayayı ılık sütün içinde eritilir, tuz, tereyağı eklenir. Alabildiğince un ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. On dakika dinlemeye bırakılır. Bu esnada bir tavada yağ eritilir. Üzerine bir kase un eklenir ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Mayalanan hamurdan bezeler yapılır. Sonra hamur orta kalınlıkta açılır ve içine iki kaşık sıvı yağ gezdirilir. Yufka ikiye katlanır ve hazırlanan iç yufkanın üzerine yayılır. Yufkadan rulo yapılır. Hazırlanan keteler tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür ve kızarıncaya kadar pişirilir.


İçli Kete (Bayburt)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157796
Gönderme Tarihi: 20.May.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı toz maya
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kase margarin
1 kahve fincanı şeker
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Tuz
Un
İçi için:
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşık margarin
Göz kararı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Az zeytinyağı

Öncelikle yaş mayayı ve toz mayayı bir su bardağı ılık suyla eritelim. Hamurumuz için bir geniş kaba tereyağı ve margarini eritin üzerine süt zeytinyağı şekeri koyun. (Eğer hamurunuzun fazla olmasını isterseniz süt miktarını çoğaltabilirsiniz) Ocakta ılıtalım. Sıcak olmasın, parmak testi yapın, parmağınızı yakarsa soğutun yoksa hamur tutmaz. Yoğurma kabına göz kararı unu dökün. Önden az koyun sıvı miktarını kaldırana kadar un koyarsınız. Ortasını açın, yumurta akı, tuz, maya ve ılık sütlü karışımı dökün ve karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üst kısmına az zeytinyağı sürün ve üstünü kapatın, böylelikle hava almaz, strece de yapışmaz. Hamuru iyice sarın mayalanması ve kabarması için dinlendirmeye bırakın. Bu arada içini yapalım. Geniş bir teflon tavada tereyağı ve margarini eritin, üzerine zeytinyağı koyun, unu ekleyin aynı helva kavurur gibi kavurun. Tabii içimiz helva gibi olmayacak daha kuru olacak. Kavurun ve soğumaya bırakın. Not: İstenirse içine 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi konulabilir fakat orijinalinde yoktur. Şimdi mayalanan hamurumuzu alalım, mandalina büyüklüğünde koparalım. Soframıza un serpelim önce merdaneyle sonra oklavayla açalım. Ne kadar açılırsa açın bir kenarını tutup hamurun üstüne doğru koyun. Size doğru olan kenara iç harcımızdan koyun. Ne sıkı ne gevşek olmayacak şekilde sarın. Sonra bir ucundan tutup elinizle hafif sıkıp uzatın ve sarın. Kalan ucu hafifçe kaldırıp altına koyun ve elinizle bastırıp biraz inceltin. Sırayla hamurumuz bitene kadar yapın. Tepsi mayası yapın yani dinlendirip kabarması için üzerine yumurta sarısı az zeytinyağı koyup karıştırın ve üstüne sürün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


Bayburt Ketesi

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162014
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
3,5 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aralarına sürmek için tereyağı
İçi için:
250 gr tereyağı
Yeteri kadar un

İlk önce hamuru malzemeleri birleştirip yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Sonra üzerini poşetle kapatarak on dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
Tereyağını eritin ve undan azar azar katarak kavurun.
Hamurunuzu alıp oklavayla teker teker açıp içine önce tereyağı, sonra iç malzemeden koyup rulo yaptıktan sonra kıvırın.
Üzerine çatal çizikleri atıp yumurta sarısı sürün.
250 derecelik önceden ısıtılmış kızarana kadar pişirin.







Bayburt Ketesi Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(4 adet Bayburt Ketesi 70,575 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort