Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Beşamel Soslu Lazanya

dere
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc98140
Gönderme Tarihi: 11.May.2014
1,769 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yaprak lazanya
250 gr kıyma
100 gr kaşar peynir
1 adat soğan
1 yemek kaşıgı domates salça
1 tatlı kaşıgı tuz tuz
3 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
100 gr kaşar peyniri

Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
Kıyma ve salça ilave edilip kavrulur tuz ilave edilip altı kapatılır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
İlk yaprak serilir.
Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
En üste rendelenmiş kaşar serpilir
Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya

körpe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc94022
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2013
1,732 defa indirildi / yazdırıldı




15 yaprak lazanya
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
400 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kırmızıbiber
Yarım çay bardağı sıvı yağı
3 sivri biber
100 gram mantar

Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için sıvı yağı ve rendelenmiş soğanı, kıymayla kavurun. Üzerine biberleri kıyıp ekleyin. Mantarı da ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Diğer taraftan da sulu bir beşamel sosu hazırlayın. Lazanyaları fırın kabına bir miktar dizip üzerine etli malzemeleri ilave edin tekrar lazanyaları ekleyip aralarına beşamel sosu sürüp kat kat dizebilirsiniz. Ya da sadece üzerine döküp de hazırlanabilir. Biraz sütü fazla bir beşamel hazırlarsanız daha iyi pişecektir. Fırında 190 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis tabağına alın.


Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya

habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102592
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2014
1,645 defa indirildi / yazdırıldı




10 yaprak lazanya
250 gr. kıyma
4 adet domates
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
100 gr. kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un

Soğan ve sarımsak doğranır, kıyma ilave edilerek 10 dk. sotelenir, domates eklenerek 5 dk. daha pişirilir.
Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı margarin eritilerek unla beraber karulur. Üzerine azar azar süt ilave edilerek pişirilir. Cam fırın tepsisine bir miktar beşamel sos konularak 2 adet lazanya yanyana yerleştirilir. Üzerine beşamel sos gezdirilir. Bir miktar kıymalı harç konulur. Lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste beşamel sos ve kaşar rendesi serpilerek ısıtılmışfırında pişirilir.



Beşamel Soslu Lazanya

traji-komik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc149737
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Lazanya hamuru için:
2,5 su bardağı un
4 yumurta
Tuz
Su
Kıymalı sos için:
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 domates
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı beyaz peynir
1/2 su bardağı kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
Garnitür için:
Kıyılmış maydanoz

Bir tencereye zeytinyağı ve kıymayı alıp, kavurun. Soğan, biber ve domatesi doğrayıp sırayla kavrulan kıymaya ekleyin. Sarımsağı ezip salça ile birlikte karışıma ilave edin. 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları katın. Suyunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Lazanya hamuru için karıştırma kabına yumurta, elenmiş un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ekleyip isterseniz elde, isterseniz hamur yoğurmak için kullanılan mikserle karıştırın. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Beşamel sos için tereyağı eritin. Unu ilave ederek kavurun. Sütü çırpma teli ile çırparak ekleyin. Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tuz atıp ocaktan alın. Beyaz peynirleri parçalayıp sosun içine katın. Dinlenen hamurları bir merdane yardımıyla lazanya boyutlarında olabildiğince ince açın.
Açılıp kesilen hamurları iki tarafı da unlu bir şekilde 10-15 dakika temiz bir bez üzerinde bekletin. Bu sırada tencerede su kaynatın. 1 çay kaşığı da tuz atın. Kaynayan suya lazanya hamurlarını atın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuk sudan geçirin. Fırın kabına bir kat kıymalı sos, bir kat lazanya ve beşamel sos olacak şekilde dizin. En üste beşamel sosu döktükten sonra kaşar rendesini serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.







Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya Tarifleri Havuçlu Makarna Tarifleri



(4 adet Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya 41,063 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort