|
Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya |
|
habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102592
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2014
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yaprak lazanya
250 gr. kıyma
4 adet domates
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
100 gr. kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
Soğan ve sarımsak doğranır, kıyma ilave edilerek 10 dk. sotelenir, domates eklenerek 5 dk. daha pişirilir.
Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı margarin eritilerek unla beraber karulur. Üzerine azar azar süt ilave edilerek pişirilir. Cam fırın tepsisine bir miktar beşamel sos konularak 2 adet lazanya yanyana yerleştirilir. Üzerine beşamel sos gezdirilir. Bir miktar kıymalı harç konulur. Lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste beşamel sos ve kaşar rendesi serpilerek ısıtılmışfırında pişirilir.
|
Beşamel Soslu Lazanya |
|
traji-komik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc149737
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Lazanya hamuru için:
2,5 su bardağı un
4 yumurta
Tuz
Su
Kıymalı sos için:
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 domates
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı beyaz peynir
1/2 su bardağı kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
Garnitür için:
Kıyılmış maydanoz
Bir tencereye zeytinyağı ve kıymayı alıp, kavurun. Soğan, biber ve domatesi doğrayıp sırayla kavrulan kıymaya ekleyin. Sarımsağı ezip salça ile birlikte karışıma ilave edin. 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları katın. Suyunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Lazanya hamuru için karıştırma kabına yumurta, elenmiş un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ekleyip isterseniz elde, isterseniz hamur yoğurmak için kullanılan mikserle karıştırın. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Beşamel sos için tereyağı eritin. Unu ilave ederek kavurun. Sütü çırpma teli ile çırparak ekleyin. Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tuz atıp ocaktan alın. Beyaz peynirleri parçalayıp sosun içine katın. Dinlenen hamurları bir merdane yardımıyla lazanya boyutlarında olabildiğince ince açın.
Açılıp kesilen hamurları iki tarafı da unlu bir şekilde 10-15 dakika temiz bir bez üzerinde bekletin. Bu sırada tencerede su kaynatın. 1 çay kaşığı da tuz atın. Kaynayan suya lazanya hamurlarını atın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuk sudan geçirin. Fırın kabına bir kat kıymalı sos, bir kat lazanya ve beşamel sos olacak şekilde dizin. En üste beşamel sosu döktükten sonra kaşar rendesini serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
|