|
Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya |
|
körpe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94022
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2013
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 yaprak lazanya
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
400 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kırmızıbiber
Yarım çay bardağı sıvı yağı
3 sivri biber
100 gram mantar
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için sıvı yağı ve rendelenmiş soğanı, kıymayla kavurun. Üzerine biberleri kıyıp ekleyin. Mantarı da ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Diğer taraftan da sulu bir beşamel sosu hazırlayın. Lazanyaları fırın kabına bir miktar dizip üzerine etli malzemeleri ilave edin tekrar lazanyaları ekleyip aralarına beşamel sosu sürüp kat kat dizebilirsiniz. Ya da sadece üzerine döküp de hazırlanabilir. Biraz sütü fazla bir beşamel hazırlarsanız daha iyi pişecektir. Fırında 190 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis tabağına alın.
|
Kıymalı Beşamel Soslu Lazanya |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc98140
Gönderme Tarihi: 11.May.2014
1,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yaprak lazanya
250 gr kıyma
100 gr kaşar peynir
1 adat soğan
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşıgı tuz tuz
3 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
100 gr kaşar peyniri
Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
Kıyma ve salça ilave edilip kavrulur tuz ilave edilip altı kapatılır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
İlk yaprak serilir.
Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
En üste rendelenmiş kaşar serpilir
Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
|
Beşamel Soslu Kıymalı Lazanya |
|
habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102592
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2014
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yaprak lazanya
250 gr. kıyma
4 adet domates
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
100 gr. kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
Soğan ve sarımsak doğranır, kıyma ilave edilerek 10 dk. sotelenir, domates eklenerek 5 dk. daha pişirilir.
Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı margarin eritilerek unla beraber karulur. Üzerine azar azar süt ilave edilerek pişirilir. Cam fırın tepsisine bir miktar beşamel sos konularak 2 adet lazanya yanyana yerleştirilir. Üzerine beşamel sos gezdirilir. Bir miktar kıymalı harç konulur. Lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste beşamel sos ve kaşar rendesi serpilerek ısıtılmışfırında pişirilir.
|
Beşamel Soslu Lazanya |
|
traji-komik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc149737
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2020
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Lazanya hamuru için:
2,5 su bardağı un
4 yumurta
Tuz
Su
Kıymalı sos için:
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 domates
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı beyaz peynir
1/2 su bardağı kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
Garnitür için:
Kıyılmış maydanoz
Bir tencereye zeytinyağı ve kıymayı alıp, kavurun. Soğan, biber ve domatesi doğrayıp sırayla kavrulan kıymaya ekleyin. Sarımsağı ezip salça ile birlikte karışıma ilave edin. 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları katın. Suyunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Lazanya hamuru için karıştırma kabına yumurta, elenmiş un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ekleyip isterseniz elde, isterseniz hamur yoğurmak için kullanılan mikserle karıştırın. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Beşamel sos için tereyağı eritin. Unu ilave ederek kavurun. Sütü çırpma teli ile çırparak ekleyin. Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tuz atıp ocaktan alın. Beyaz peynirleri parçalayıp sosun içine katın. Dinlenen hamurları bir merdane yardımıyla lazanya boyutlarında olabildiğince ince açın.
Açılıp kesilen hamurları iki tarafı da unlu bir şekilde 10-15 dakika temiz bir bez üzerinde bekletin. Bu sırada tencerede su kaynatın. 1 çay kaşığı da tuz atın. Kaynayan suya lazanya hamurlarını atın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuk sudan geçirin. Fırın kabına bir kat kıymalı sos, bir kat lazanya ve beşamel sos olacak şekilde dizin. En üste beşamel sosu döktükten sonra kaşar rendesini serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
|