|
Nişasta Helvası (Çalmaç) (Sinop) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86924
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013
3,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı margarin veya sıvıyağ
Yağ tencerede eritilir. Nişasta, un ve şeker su ile kapta karıştırılır (yoğurt kıvamında). Eritilmiş kızgın yağın içine dökülür. Karıştıra karıştıra pişirilir. Tane tane oluncaya kadar pişirmeye devam edilir. Ilık olarak servis edilir. Arzu edilirse üzerine ceviz de serpilebilir.
|
|