Kısa URL: https://ml.md/lc82393
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
4,181 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı suyla açılmış buğday nişastası (veya mısır nişastası)
4,5 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Üzerine:
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya badem
Öncelikle teflon bir tencerede tereyağı eritilir. Ayrı bir yerde nişasta, su ve şeker geniş bir kâsede güzelce karıştırılır. Daha sonra üzerinize sıçratmadan sıcak tereyağına ilave edilir. Sürekli karıştırılır. Tanelenmeye başlayınca altı iyice kısılır. Ardından servis tabağına konarak üzerine ceviz serpilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc86924
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013
3,150 defa indirildi / yazdırıldı
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı margarin veya sıvıyağ
Yağ tencerede eritilir. Nişasta, un ve şeker su ile kapta karıştırılır (yoğurt kıvamında). Eritilmiş kızgın yağın içine dökülür. Karıştıra karıştıra pişirilir. Tane tane oluncaya kadar pişirmeye devam edilir. Ilık olarak servis edilir. Arzu edilirse üzerine ceviz de serpilebilir.