|
Çikolatalı İrmik Helvası |
|
Nigar K.
Aşçı
Kayıt: 03.02.2011
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc60008
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2011
2,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
Yarım paket margarin
1 küçük paket çikolata
2,5 su bardağı süt
İrmik ve margarin 10 dakika kadar kavrulur. Sonra kırılmış çikolata eklenir. Çikolata gevşeyince şekerli süt eklenir. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak sütü çekmesi sağlanır. Yarım saat dinlendirilir. Servise sunulur.
|
Çikolatalı İrmik Helvası |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64700
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. irmik
1 çay bardağı fındık
250 gram tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket bitter çikolata
Fındıkların yarısını dövün. Tereyağını eritip irmiği sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyip karıştırın, toz şeker ve çikolatayı ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kapatıp bütün fındıkları ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra derin bir kaba alıp servis tabağına ters çevirin. Dövülmüş fındık ve eritilmiş çikolata ile süsleyin.
|
Çikolatalı İrmik Helvası |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66367
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya
Üzerine:
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine irmiği ekleyip, 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp, içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika demlendirin. Daha sonra elinizle şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin.
|
Çikolatalı İrmik Helvası |
|
abibebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139922
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019
675 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.callebaut.com
250 g irmik
125 g tereyağı
750 g süt
375 g şeker
250 g bitter çikolata Callebaut® 811
Tereyağ ve irmiği ocakta kavurun.
Süt ve şekeri kaynatın.
Çikolatanın üzerine dökün ve karıştırın.
Kavrulan irmiğin üzerine dökün ve bir süre daha kaynatın.
|
Çikolatalı İrmik Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169812
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağı portakal suyu
100 g yumuşak margarin
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
80 g rendelenmiş bitter çikolata
Portakal suyu, margarin ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Helvayı kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Ilıkken şekilli kalıplara doldurup servis tabaklarına ters çevirin, üzerlerine ufalanmış çikolata serpin.
Ilık veya soğuk servis yapın.
|
|