| 
 
 
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
Nigar K. 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.02.2011 
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60008 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2011 
2,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
1 çay bardağı şeker
 
Yarım paket margarin
 
1 küçük paket çikolata
 
2,5 su bardağı süt
 
 
İrmik ve margarin 10 dakika kadar kavrulur. Sonra kırılmış çikolata eklenir. Çikolata gevşeyince şekerli süt eklenir. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak sütü çekmesi sağlanır. Yarım saat dinlendirilir. Servise sunulur.
  
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64700 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. irmik
 
1 çay bardağı fındık
 
250 gram tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket bitter çikolata
 
 
Fındıkların yarısını dövün. Tereyağını eritip irmiği sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyip karıştırın, toz şeker ve çikolatayı ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kapatıp bütün fındıkları ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra derin bir kaba alıp servis tabağına ters çevirin. Dövülmüş fındık ve eritilmiş çikolata ile süsleyin.
  
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
şef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2011 
Mesajlar: 72
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66367 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011 
1,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1.5 su bardağı irmik
 
2.5 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 
1 paket vanilya
 
Üzerine:
 
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
 
Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine irmiği ekleyip, 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp, içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika demlendirin. Daha sonra elinizle şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin.
  
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139922 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.callebaut.com
 
 
250 g irmik 
 
125 g tereyağı 
 
750 g süt
 
375 g şeker
 
250 g bitter çikolata Callebaut® 811
 
 
Tereyağ ve irmiği ocakta kavurun. 
 
Süt ve şekeri kaynatın. 
 
Çikolatanın üzerine dökün ve karıştırın. 
 
Kavrulan irmiğin üzerine dökün ve bir süre daha kaynatın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169812 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023 
345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
 
2 su bardağı portakal suyu
 
100 g yumuşak margarin
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Üzeri için:
 
80 g rendelenmiş bitter çikolata
 
 
Portakal suyu, margarin ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Helvayı kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Ilıkken şekilli kalıplara doldurup servis tabaklarına ters çevirin, üzerlerine ufalanmış çikolata serpin.
 
Ilık veya soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı İrmik Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183382 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2025 
61 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Helva için:
 
1 su bardağı irmik
 
50 g tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
 
1/2 su bardağı bitter çikolata parçası veya damla çikolata
 
Şerbet için:
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
İç dolgusu için:
 
Vanilyalı veya kaymaklı dondurma (servis sayısına göre küçük toplar yapılıp dondurulmuş olmalı)
 
 
Süt, su ve şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin. Şeker eridikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
Tereyağını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alın. Yağ eriyince irmiği ekleyin. Kısık ateşte irmik rengi dönene kadar kavurun (10-15 dakika).
 
Kakao ve dövülmüş cevizi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
 
Soğuyan şerbeti yavaş yavaş kavrulan irmiğe ekleyin. Dikkat edin, sıçrayabilir. Sürekli karıştırarak irmik şerbeti tamamen çekene kadar pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolataları ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
 
Helva biraz ılınınca, bir kâse veya küçük kase alın. İçini streç filmle kaplayın.
 
Ilık helvadan bir miktar alıp kasenin içini kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin (orta kısmı boş bırakın).
 
Ortasına önceden dondurulmuş bir top dondurma koyun.
 
Üzerini tekrar helva ile kapatın, bastırın.
 
Servis tabağına ters çevirin, streç filmi çıkarın.
 
İsterseniz üstüne biraz eritilmiş çikolata gezdirebilir veya Antep fıstığı serpebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |