|
Çikolatalı Turta |
|
tango&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21368
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
3,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı kahve
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yayık ayranı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
İçine:
1,5 su bardağı krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
250 gr. tuzsuz krem peynir
Üzerine:
100 gr. bitter çikolata
2 çay kaşığı kakao
Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm. çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Yağlı kağıtla kaplayın. Tereyağını küp küp doğrayın. Şekerle birlikte mikserde çırpın. Yumurtaları teker etker ekleyin. Ardından vanilyayı ve kahveyi katıp karıştırın. Mikseri bir kenara bırakın ve metal bir kaşık yarımıyla karıştırmaya devam edin. Bu arada un, kakao, karbonat, yayık ayranı ve sıvı yağı ilave edin. Malzeme iyice birbirine karışınca kalıba boşaltın. 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki 10 dakika kalıbında bırakın. Sonra tel üzerine çıkarıp soğutun. Bu arada harcını hazırlayın. Bunun için krema, krem peynir, pudra şekeri ve vanilyayı metal bir kaşıkla karıştırın. Keki keskin bir bıçakla enlemesine 3'e kesin. İlk parçayı servis tabağına koyun. Harcın 1/3'ünü kekin üzerine dökün. İkinci keki de üzerine kapatın. Harcın yarısını sürün. Son keki de kapatıp kalan malzemeyi üzerine bulayın. Kenarları için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan indirin. 70x75 cm. boyutlarında bir yağlı kağıt kesin. Çikolatayı bıçak yardımıyla kağıda yayın. Kekin etrafına sarın.
Buzdolabına alıp soğutun. Çikolata tamamen sertleşince kağıdı pastadan ayırın. Kekin üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Torta |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59103
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
9,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
HAMURU:
120 g Un (2.1/2 fincan )
30 g Kakao (1 fincan)
180 g Şeker (3/4 bardak)
6 tane Yumurta
25 g Sana (1 çorba kaşığı.)
KREMASI:
100 g Şeker (1.1/2 fincan)
1 bardak süt
45 g Un (1 fincan)
1 tane Yumurta
150 g Sana (7.1/2 çorba kaşığı)
30 g Kakao (1 /4 fincan )
İÇ ve ÜSTÜNE:
110 g Şeker (1.3/4 fincan)
1/2 bardak Su
75 g Bitter Çikolata rendesi
6 tane yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz.
Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 180 g Şeker (3/4 bardak) ilâve ederek bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar çırpınız.
Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarını müteakip, bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 30 g Kakao (1 fincan), 120 g un (2.1/2 fincan), 25 g Sana (bir çorba kaşığı) ilâve ederek hepsini birbirleriyle hâllediniz.
Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kalıbına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız.
Diğer taraftan, içinde: 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (1.1/2 fincan) koyarak yumurta vurmaya mahsus telle birbirleriyle iyice hallediniz.
Müteakiben, bu mahlûta; 1 bardak sıcak sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kaynatınız. Krema kaynayınca, bunu genişçe bir tepsi üzerine yaydıktan sonra, 30 g Kakaoyu (1/4 fincan) tahta kaşıkla iyice karıştırmak suretiyle kremayla hallediniz ve soğumaya bırakınız.
Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da; 110 g Şeker (1.3/4 fincan) ile 1/2 bardak suyu bir taşım kaynatarak yapmış olduğunuz şurup ile şuruplayınız.
Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak, ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz. Ayni ameliyeyi bu hamur için de yaptıktan sonra en üste son parçayı koyunuz ve geri kalan kremayı da üzerine sıvayınız.
Bilâhare; tortanın üzerini 75 g Bitter çikolata rendesi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.07.2021
|
Çikolatalı Turta |
|
can su
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc99633
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin
4 adet yumurta
1 bardak şeker
yeterince kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir miktar nişasta
2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.
Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin. 2-3 dk. pişirip ocaktan alın.
Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.
Yumurtaları ilave edin.
Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.
180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.
Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014
|
Çikolatalı Turta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158894
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 adet tam pişmiş hazır turta hamuru
1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1,5 su bardağı şeker
120 gram eritilmiş ve soğutulmuş şekersiz çikolata
2 çay kaşığı vanilya özü
4 yumurta oda sıcaklığında
Krem şanti
Üzeri için:
Bitter çikolata
15 dakika boyunca şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Eritilmiş çikolatalı ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtanın önce 2 tanesini ekleyin ve 5 dakika çırpın. Daha sonra diğer 2'sini ekleyip 5 dakika daha çırpın. Çikolata karışımını hazır pişmiş tart hamurunuzun üzerine dökün ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce krem şantiyi üzerine sürün ve son olarak çikolatayı rendeleyin. Dilimleyip, yiyebilirsiniz.
|
Çikolatalı Turta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163943
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr (1 su bardağı) badem
1 paket siyah çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
120 gr (yarım su bardağı) kuru hurma (çekirdeği çıkarılmış)
3 adet yumurta akı
125 gr (1 çay bardağı ve çeyreği) toz şeker
125 ml (yarım su bardağı) çırpılmış krema
2 tatlı kaşığı toz şeker
30 gr siyah çikolata (rendelenmiş)
Fırını önceden 180°C’de ısıtın.
22 cm’lik yuvarlak, altı çıkabilen kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıt ile kaplayın. Badem ve çikolataları iyice parçalayın.
Flurmaları da keskin bir bıçakla küçük parçalara bölün.
Yumurta aklarını mikserde köpürene dek çırpın.
Yavaş yavaş şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Badem ve çikolatalı karışıma ekleyin, ardından da hurmaları ekleyin.
Bir kaşık yardımıyla karışımı kalıba dökün ve yüzeyini düzeltin.
30-35 dakika ya da kabarana dek pişirin.
Servis tabağına ters çevirip koyana dek kalıpta soğumaya bırakın.
Servis için kremayı ve ekstra şekeri köpürene dek çırpın.
Bir spatula yardımıyla üzerine sürün.
Rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edin.
Not: Bu turta akşamüstü çayına çok yakışır. Kremasız halde 5-6 günde yağlı kağıt içinde saklayabilirsiniz. Kremanın piştiği gün tüketilmesi tavsiye edilir.
|
Çikolatalı Turta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169617
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
0,5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
100 g Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın. Çikolata parçalarını mutfak robotunda birkaç kez karıştırıp ufalayın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin veya tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika çırpın. Çikolata parçasını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan ve pişirme kağıdından çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|