https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı
1 yumurta
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın. Elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarına, 3-4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fındık kırığını serpin ve soğuyan pudingi yayın. Vişneleri sıralayıp Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Arzuya göre Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|