|
|
Çikolatalı Vişneli Tart |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70576
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
1 fiske tuz 3 tatlı kaşığı şeker
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
45 gr (3 çorba kaşığı) margarin
1-2 çorba kaşığı çok soğuk su
1 yumurtanın sarısı (1 çay kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)
Harcı:
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
90 gr (3/8 su bardağı) şeker
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
90 gr (3/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un
2 çorba kaşığı kakao
60 gr (1/3 su bardağı) badem (çekilmiş)
1 çay kaşığı badem esansı
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı vişne reçeli
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, şekeri katınız. Bir bıçakla tereyağı ve margarini küçük parçalara kesip ekleyerek, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar unu yağlara yediriniz. Karışımın ortasında bir çukur açıp, yumurta sarısı ile 1 çorba kaşığı soğuk su katınız. Bıçakla, unlu karışımı yumurtaya karıştırarak, ellerinizle hamuru pürtüksüz oluncaya kadar yoğurunuz. (Hamur çok kuru olursa, 1 çorba kaşığı daha soğuk su katınız.) Hamuru top yapıp, 15 sm'lik bir kalıptan 5 cm daha büyük bir daire biçiminde açınız. Kalıba hamuru döşeyip, kenarlarını bıçakla keserek düzeltiniz. Kenarlardan kestiğiniz parçaları, top yapıp bir kenara bırakınız. Hamuru yerleştirdiğiniz kalıbı, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı tahta bir kaşığın sırtıyla kabartınız. Şekeri yavaş yavaş ekleyip karışım hafif ve köpük gibi olana kadar karıştırdıktan sonra, yumurtaları ekleyiniz.
Un, kakao, çekilmiş badem, badem esansı ve limon kabuğu rendesini karışıma katınız. Tart kalıbını buzdolabından alınız. Reçeli hamurun üstüne sürüp, üstüne hazırladığınız kakaolu karışımı kaşıkla düşeyiniz. Ayırdığınız hamur parçasını açıp, şeritler halinde kesiniz. Şeritleri büküp, kalıptaki harcın üstüne kafes gibi yerleştiriniz.
Kalıbı fırına sürüp 30 dakika, tart sertleşinceye kadar pişiriniz. Kalıbı fırından alıp, tartı tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra, servis ediniz.
|
Çikolatalı Vişneli Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169618
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı
1 yumurta
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın. Elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarına, 3-4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fındık kırığını serpin ve soğuyan pudingi yayın. Vişneleri sıralayıp Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Arzuya göre Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
|
Çikolatalı Vişneli Tart Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|