Hamur için:
1 su bardağı su ve süt karışımı
5 yemek kaşığı sana margarin
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
1 su bardağı un
Sos için:
250 gr taze çilek veya vişne
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Dolgu için:
250 gr eritilmiş sade çikolata
1 bardak sütle çırpılmış 1 paket vanilyalı hazır puding veya kremşant
Su, süt karışımı, margarin tuz ve tozşekeri bir kasede karıştırıp kısık ateşte eriyinceye kadar pişirin. Ateşten alıp un ekleyin ve mikserle topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışımı ayrı bir kaba alın. Yumurtaları tek tek yedirerek ilave edip pürüzsüz hale getirin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Çay bardağının ağzını una batırıp fırın tepsisine kapatarak halkalar yapın. Hamuru sıkma torbasına koyup halkaların ortasına küçük toplar sıkın. Önceden ısıtılmış fırına verip 30 dakika pişirin.
Pişen topları metal spatula ile kaldırarak tepsiden alın. Her birini düzgün bir şekilde enine ortadan ikiye kesin. Alt parçanın içine eritilmiş çikolatayı sürüp soğumaya bırakın. Vanilyalı pudingi çırpın. Soğumuş parçaların üzerine paylaştırıp üst parçaları kapatın.
Çilek ve pudra şekerini robotta püre haline getirip profiterollerin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
|