|
Çilekli ve Beyaz Çikolatalı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160053
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Kek için:
1/2 kek karışımı
1/2 bardak su
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay kaşığı badem özü
1 yumurta
Dolgu ve üstü için:
8 doğranmış beyaz çikolata barı
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2/3 bardak kremşanti
2 kase ince doğranmış taze çilek
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayın.
Büyük bir kapta, kek karışımını, suyu, 3 yemek kaşığı tereyağını ve yumurtayı kıvama gelene kadar mikserle düşük hızda karıştırın. Ardından 2 dakika orta hızda karıştırmaya devam edin. Sonra karışımı kek kalıbına dökün.
Kek karışımı paketinde belirtildiği gibi fırında pişirin. Pişirdikten sonra 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Keki kalıptan fırın ızgarasının üzerine alın. 1 saat kadar tamamen soğumaya bırakın.
Bu sırada, beyaz çikolatayı ve 2 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir kaba koyun. Bir tencerede, kaynaması için kremşantiyi orta ateşte, ortalama 5 dakika ya da çırpıldığında erimiş ve yumuşak olana kadar ısıtın. Sonrasında 1 saat kadar oda sıcaklığına bırakın.
Soğumuş beyaz çikolatayı kabarana kadar yüksek hızda çırpın.
Keskin ve uzun bir bıçakla, keki ortadan yatay şekilde kesin. Sunum tabağına bir katı yerleştirin. Dolgu malzemesinin ve çileklerin 1/2'sini bu kata yayın. Diğer katı üzerine kapatın. Kalan dolgu malzemesini kekin üstüne yayın ve kalan çilekleri yerleştirin. Artık buzdolabına koyabilirsiniz.
|
Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta |
|
nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc128617
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Pandispanya için:
4 yumurta
100 gr un
75 gr toz şeker
4 gr kabartma tozu
Kreması için:
500 gr süt
130 gr toz şeker
4 yumurta
150 gr tereyağı
100 gr beyaz çikolata
Yumurta ve şekeri mikserde yaklaşık 8-10 dakika iyice karıştırarak kabartın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. Karışımı bir çembere ya da borcama dökün. 180 derecede 40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Pastanın hazırlanışı: Pastayı bir pasta çemberinin içinde hazırlayın. Pandispanyayı bir çembere göre kesin, yatay bir şekilde ortasından keserek iki adet daire elde edin. Bir kat pandispanyanın üzerine kremayı sürün, çilekleri ortadan ikiye keserek dairenin çevresine dizin. Üzerine bir miktar krema daha koyup bir kat pandispanya daha döşeyin. Üzerine tekrar krema koyup çileklerle süslemesini yapın. Buzdolabında bekleterek pastanın oturmasını sağlayın. Çemberi açarak çıkarın, kenarlardaki fazlalıkları bir spatula ile temizleyin ve servise hazır hale getirin.
Sütü bir tencereye koyun, şekerin yarısını üzerine ilave edin. Arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Şekerin diğer yarısını bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın ve yumurtalar tamamen homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Sonra bu iki karışımı birleştirin, karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserin karıştırma kabına alın, tereyağı ve çikolatayı da ekleyip hep birlikte karıştırarak kremayı hazır hale getirin.
|
|