Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta

nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc128617
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
1,024 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Pandispanya için:
4 yumurta
100 gr un
75 gr toz şeker
4 gr kabartma tozu
Kreması için:
500 gr süt
130 gr toz şeker
4 yumurta
150 gr tereyağı
100 gr beyaz çikolata

Yumurta ve şekeri mikserde yaklaşık 8-10 dakika iyice karıştırarak kabartın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. Karışımı bir çembere ya da borcama dökün. 180 derecede 40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Pastanın hazırlanışı: Pastayı bir pasta çemberinin içinde hazırlayın. Pandispanyayı bir çembere göre kesin, yatay bir şekilde ortasından keserek iki adet daire elde edin. Bir kat pandispanyanın üzerine kremayı sürün, çilekleri ortadan ikiye keserek dairenin çevresine dizin. Üzerine bir miktar krema daha koyup bir kat pandispanya daha döşeyin. Üzerine tekrar krema koyup çileklerle süslemesini yapın. Buzdolabında bekleterek pastanın oturmasını sağlayın. Çemberi açarak çıkarın, kenarlardaki fazlalıkları bir spatula ile temizleyin ve servise hazır hale getirin.
Sütü bir tencereye koyun, şekerin yarısını üzerine ilave edin. Arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Şekerin diğer yarısını bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın ve yumurtalar tamamen homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Sonra bu iki karışımı birleştirin, karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserin karıştırma kabına alın, tereyağı ve çikolatayı da ekleyip hep birlikte karıştırarak kremayı hazır hale getirin.



Çilekli ve Beyaz Çikolatalı Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160053
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

Kek için:
1/2 kek karışımı
1/2 bardak su
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay kaşığı badem özü
1 yumurta
Dolgu ve üstü için:
8 doğranmış beyaz çikolata barı
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2/3 bardak kremşanti
2 kase ince doğranmış taze çilek

Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayın.
Büyük bir kapta, kek karışımını, suyu, 3 yemek kaşığı tereyağını ve yumurtayı kıvama gelene kadar mikserle düşük hızda karıştırın. Ardından 2 dakika orta hızda karıştırmaya devam edin. Sonra karışımı kek kalıbına dökün.
Kek karışımı paketinde belirtildiği gibi fırında pişirin. Pişirdikten sonra 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Keki kalıptan fırın ızgarasının üzerine alın. 1 saat kadar tamamen soğumaya bırakın.
Bu sırada, beyaz çikolatayı ve 2 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir kaba koyun. Bir tencerede, kaynaması için kremşantiyi orta ateşte, ortalama 5 dakika ya da çırpıldığında erimiş ve yumuşak olana kadar ısıtın. Sonrasında 1 saat kadar oda sıcaklığına bırakın.
Soğumuş beyaz çikolatayı kabarana kadar yüksek hızda çırpın.
Keskin ve uzun bir bıçakla, keki ortadan yatay şekilde kesin. Sunum tabağına bir katı yerleştirin. Dolgu malzemesinin ve çileklerin 1/2'sini bu kata yayın. Diğer katı üzerine kapatın. Kalan dolgu malzemesini kekin üstüne yayın ve kalan çilekleri yerleştirin. Artık buzdolabına koyabilirsiniz.







Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta 5,101 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort