Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Et pişirmenin incelikleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Et pişirmenin incelikleri

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc30152
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
2,259 defa indirildi / yazdırıldı




Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir.

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde sürprizle karşılaşılmaktadır.

Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.

Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir.

Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır. Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Bizim Margarin veya İçim Tereyağı ile limon suyu sürün. Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.

Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.

Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur.

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyun. Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?

Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak örtülerek pişirmeye devam edin.

Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir. Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın.

https://www.ulker.com.tr


Eti Pişirmenin Püf Noktaları

kimzan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc47487
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010
2,582 defa indirildi / yazdırıldı




a Etin lezzetini ve besin değerini kaybetmemesi için çok yıkamamak gerekir.
b Tuz, biber gibi maddeler önceden serpilmemelidir. Izgara yapılan taraf çevirmeden az önce, diğer taraf ise servis yapılırken tuzlanmahdır.
c Tava ızgarasında ise her iki tarafa, servis yapılırken tuz serpllmeiidir.
d Etler on dakika kadar kaynadıktan sonra üstüne çıkan köpükler alınmalıdır.
e Büyükbaş hayvanların pirzolalarına birgün evvelden zeytinyağı sürülürse çabuk pişer, lezzetli ve yumuşak olur.
f Pirzola ve şiş kebapları daima ağır ateşte pişirilmelidir. Ateş, damlayan yağların etkisiyle alevlenirse, alevlere tuz ekmelidir.
g Rosto yapılırken, tuz ve biber, tencereye et konulmadan önce atılmalıdır. Etin bulunduğu tencere kapakla örtülmemeli ve su ilâve etmemelidir. Dikkat edilecek diğer bir hususta rostoyu katiyen anlamamaktır.
h Etlere ilâve edilecek soğanları gayet az kavurmalıdır.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.06.2023


ET PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc88345
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
1,713 defa indirildi / yazdırıldı




Etin pişerken kararmaması için yavaş ateşte pişirin.
Izgara yapacağınız etin üzerine zeytinyağı sürün, daha lezzetli olur.
Eti koymadan önce ızgarayı iyice kızdırın.
Pişirmek istediğiniz eti buzluktan bir gün önce çıkarıp dolabın alt gözlerine koyun, buzu burada çözülsün.
Kebap yapmak istediğiniz etleri fınna su ile birlikte koymayın. Su koymak gerekiyorsa sıcak su koyun veya domates suyu ile pişirin.
Gerdan, kol, göğüs parçalanndan haşlamalar yapılır.
Kol, but, kürek, döş yerinden fırın yemekleri yapılır.
Kol, but yerlerinden şiş yapılır.
Pirzola, fileto yerinden kızartma, ızgara, parça et yapılır.


ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc88346
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
1,718 defa indirildi / yazdırıldı




Yemek pişirmede ateşin büyük rolü olduğunu elbette hemen herkes bilir. Tencerede pişirilen sulu etler, genel olarak hafif ateşte ve kendi suyuyla pişirilmelidir. Ayrıca, yemeği ateşe koymadan evvel, bir küçük kesme şeker de atarsanız, tadı, daha güzel olacaktır. Buna mukabil, tava veya ızgara yapmak istiyorsanız, bunlan çok kuvvetli ateşte pişirmelisiniz. Az pişen etlerin lezzeti iyi hazmı daha kolay olur... Çok pişen etler ise kuru olur ve kuruluğu nisbetinde de hazmı zorlaşır, mideyi yorar.


Et Pişirme Tavsiyeleri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172939
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

Et ızgarada pişirilirken öncelikle harlı ateşte, devamında ise ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin suyu dışarıya çıkmaz.
Izgaranın hafif ateşte yapılması gerekir. Buzdolabından alınan etler biraz bekletilir. Akabinde tuz, ızgara yapıldıktan sonra serpilir.
Tencere kebabı yaparken tarçın veya karanfil tercih edilebilir. Ayrıca her türlü ete karabiber yakışır.
Yahnilerde ve kebaplarda, et önce biraz yağ eklenerek hiç su konulmadan kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir. Ancak fazla esmerleşmemesi gerekir. Et tek başına pişirilecekse çok az sıcak su eklenir. Ayrıca bu şekilde pişirildiğinde tuz kesinlikle baştan atılmamalı. Çünkü etin sertleşmesine neden olur.
Protein oranını arttırmak için çeşitli sebzeler (havuç, sarımsak, kereviz, soğan gibi) eklenebilir. Haşlama işlemi sonrasında söz konusu sebzeler etle servis yapılabilir. Bunun yanı sıra ezilerek et suyuna katıldıktan sonra çorbada da kullanılabilir.
Etler fırında sebze eklenerek pişirildiğinde hem vitamin kaybı olmaz hem de yumuşak olur.







Et pişirmenin incelikleri Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(5 adet Et pişirmenin incelikleri 62,847 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort