|
|
Etli Yaprak Sarması (Giresun) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43923
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram üzüm yaprağı
500 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Nane
Tuz
Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
Maydanozları da ince ince doğrayın.
Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
Sarmaları tencereye yerleştirin.
Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
|
Etli Üzüm Yaprağı Dolması (Giresun) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171899
Gönderme Tarihi: 07.May.2023
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 üzüm yaprağı
1/2 kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Fındık yağı
Tereyağı
Nane
Tuz
Dolma yapımında taze ya da salamura üzüm yaprakları kullanılabilir. Taze kullanılanlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra haşlanır, soğumaya bırakılır. Salamura olanlar ise bir akşam önceden soğuk suda bekletilir, ara sıra suyu değiştirilebilir. Tuzu çıktığında kullanıma hazırdır. İç malzeme için pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır, kıyma maydanoz, nane, tuz ve salçanın yarısı ile harç hazırlanır. Hazırlanan harçla üzüm yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Üzerine salça,yağ,tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Sıcak servis edilir.
|
|
Etli Yaprak Sarması (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|