1 kilogram üzüm yaprağı
500 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Nane
Tuz
Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
Maydanozları da ince ince doğrayın.
Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
Sarmaları tencereye yerleştirin.
Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
|