|
Fasulye Diblesi (Giresun) |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151749
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğanı küp şeklinde doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
|
Fasulye Diblesi (Giresun) |
|
iroş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148022
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Fasulye ayıklanıp kare kare kesilir.
Tencereye fasulye, havuç ve soğan aynı şekilde doğranıp pirinci yıkayıp üzerine dökülür.
Üzerine yağ, su eklenir, kısık ateşte pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
Taze Fasulye Diblesi (Giresun) |
|
alagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140274
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
973 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg taze fasulye
3 adet soğan
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
Tuz
Pul biber
Fasulyeyi yıkadıktan sonra süzün ve ayıklayıp irice kıyın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Fasulye, pirinç, su, tuz ve pul biber ekleyip tüm malzemeyi önce harlı sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.
|
Fasulye Dible (Giresun) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54361
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
4,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
1 kg taze fasulye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
tuz karabiber
Hazırlanışı:
Fasulye, soğan ve havuçlar ince ince doğranır Doğranan bu sebzeler tencereye alınır, üzerine pirinçler, tuz karabiber serpilir, zeytinyağı ve su ilave ederek pişirilir Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Fasulye Diple (Giresun) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35153
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2009
11,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemesi:
1 adet kuru soğan
2 adet ortaboy havuç
1 kg taze fasulye
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı beyaz tuz biber
1 çay bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Önce kuru soğan soyulur ince şekilde doğranır, zeytinyağında çevrilir. Fasulye ve havuç ayıklanır ince doğranır. Soğan pembeleşince havuç ve fasulye ilave edilir, 3-4 dakika beraber kavrulur. Tuz ve biber eklenerek beraber karıştırılır. (turşunun tuzuna dikkat etmek gerekir.) Suyu ilave edilerek bir taşım kaynatılır, kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ilave edilerek kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
|
Fasulye Diblesi (Giresun) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31633
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
5,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
5 kase ince doğranmış fasulye
1 su bardağı pirinç
2 adet boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar bir sıra fasulye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. Arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir.
|
FASULYE DİBLESİ (Giresun) |
|
eylül35
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25829
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
4,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kezban Bektaş
1 kilo taze fasulye
1 adet büyük soğan
1 su bardağı pirinç
1 domates
Acı biber (arzuya göre)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Fasulyeleri yıkayıp ince ince kıyıp bir tencereye koyun ve üzerlerine soğanları da kıyın. Pirinçleri de yıkayıp üstlerine serin. Domatesleri ufak ufak doğrayın. Sıvı yağı, 1 bardak su ve tuz koyup ateşe koyun. Fasulyeler hafif diri olacak şekilde 25 dakika pişirin. Pişerken arada bir karıştırın. Suyunu çekene kadar ve kapalı olarak 20 dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın.
Not: Karadeniz'de öncelikle ikindi çaylarında çok yenir.
|
Fasulye Diblesi (Giresun) |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25050
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
4,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
2 soğan
50 gr. pirinç
1 su bardağı su
yağ
tuz
Fasulyeyi ayıklayıp, enine doğrayın ve tencerenin dibine yayarak istif edin. Üzerine, ince doğranmış soğan, küp küp küçük doğranmış domates, pirinç, su ve yeterince tuz koyarak kısık ateşte pişirin. Pişince yağı kızdırıp üzerine gezdirin.
ML® Fasulye Diblesi için tıklayın
ML® Fasulye Diblesi (görsel)
|
|