Fasulyeyi yıkadıktan sonra süzün ve ayıklayıp irice kıyın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Fasulye, pirinç, su, tuz ve pul biber ekleyip tüm malzemeyi önce harlı sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc148022
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
382 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Fasulye ayıklanıp kare kare kesilir.
Tencereye fasulye, havuç ve soğan aynı şekilde doğranıp pirinci yıkayıp üzerine dökülür.
Üzerine yağ, su eklenir, kısık ateşte pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc151749
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
467 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğanı küp şeklinde doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.