|
Fındıklı Pasta |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92065
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN
1,5 PAKET KABARTMA TOZU
1,5 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKERLİ SÜT (ÜZERİ İÇİN)
Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş kalıba hamurun üçte birini boşaltın. Kalan hamura fındıkları ekleyip karıştırın ve kalıbın üzerine boşaltın. 170 derece ısılı fırında pişirin. Kürdan kontrolüyle fırından alın. Üzerine şekerli sütü, fırça ile sürün. Üzerine fındık serpip servis yapın.
|
FINDIKLI PASTA |
|
ahugökşen
Aşçı
Kayıt: 16.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23864
Gönderme Tarihi: 16.May.2008
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 yumurta
1 büyük portakal
100 gr pudra şekeri
3 kaşık marmelat (elma, şeftali, kayısı)
5 fincan şeker
6 fincan un 100 gr fındık
Yapılışı:
Portakalın suyunu sıkın, yumurta ile şekeri iyice çırpın.
Sonra portakal suyunu ve 6 fincan unu ilave edin. Yağlanmış tepsiye dökerek pişirin.
Fırından çıkartılıp sıcakken üzerine dövülmüş fındıkla reçel karıştırılarak üzerine sürün. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyin.
|
Fındıklı Pasta |
|
MelisU.
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18200
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2007
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
1 paket fındıklı bisküvi
1 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Tencereye un, süt ve şeker konur. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten alınır, vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 8-10 dakika çırpılır. Baton şeklindeki kalıba streç film kaplanır. Kremadan bir miktar konur. Fındıklı bisküvi sıralanır. Tekrar krema yerleştirilir. Üzerine bu sefer fındık serpilir. En son kalan krema konur. Ilıdıktan sonra buzluğa konur. Yaklaşık 2 saat sonra servis tabağına tes çevrilerek servise sunulur.
|
Fındıklı Pasta |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc17822
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet pumurta
1 bardak şeker
200 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilpa
joo aram fındık
Krema için:
3 adet şeftali
1 kutu krem şanti
Üzerine:
Pudra sekeri
Derin bir kapta şeker ile yumurtaları çırpın. Şeker eridikten sonra 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ve karıştırarak ilave edin. Kek alıbını çok az yağlayın, ince ince kesilmiş fındıkları kalıbın içine serpin.
Üzerine hazırladığınız kek hamurunu dökün, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Bu arada kremayı hazırlamak için, şeftalileri rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Sonra süzgeçten geçirin. Şeftalilerden elde ettiğiniz 1 su bardağı şeftali suyunu krem şanti ile koyulaşana dek çırpın. Donması için buzdolabında bekletin. Fırından çıkardığınız keki soğutun. Sonra enlemesine keskin bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Fındıksız olan ilk parçaya rendelenmiş şeftaliyi yayın. Ardından kremayı düzgün bir şekilde yayın. Fındıklı ikinci parçayı üzerine kapatan. Pudraşekeri serpip, servis yapın.
|
Fındıklı Pasta |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17585
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
170 gram tozşeker (1 su bardağından az)
1 çay kaşığı vanilya
yarım su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
1 iimon kabuğu rendesi
tuz
Krema için:
3 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
100 gram ince kıyılmış fındık
250 gram taze kaymak, pudra şekeri
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Yumurta sarılarını şeker ve limon kabuğu rendesiyle birlikte koyu bir krema kıvamı alana dek çırpın. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikle katı kar haline dönüşene dek mikserk çırpın. Yumurta sarılarına un ve nişasta karışımını katıp, karıştırın. Yumurta cidarından elde ettiğiniz karı metal bir Kaşık yardımıyla kaşık kaşık yumurta sarılı karışıma katın. Hava kabarcıklarının kaybolmaması için bu işlemi çok dikkatli yapın. Hazırladığınız hamuru 22-24 cm çapında, yağlı kağıtla kaplanmış ve yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın. 40-45 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp ılıtın. Daha sonra kalıbından çıkarıp, bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Krema için yumurta sanlarım şekerle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak 3 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. İçine kavrulup ince çekilmiş fındığın üçte ikisini ve kaymağı katın. Ortasına hazırladığınız kremayı doldurun. İkinci parçayı kapatın.
Üzerine pudra şekeri eleyin ve kalan fındığı serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
FINDIKLI PASTA |
|
mahya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2009
Mesajlar: 51 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40639
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2009
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay fincanından biraz az un
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
150 gr sofra margarini
1 kahve fincanı kayısı marmelâdı
1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık
Yumurtaların ikisi 9 - 10 dakika haşlanıp soyulduktan sonra kalburdan geçirilip ufalanır. Sonra hamur tahtasının üzerine koyulur. Yağ, şeker, vanilya ve rende limon kabuğu da ilâve edilip iyice karıştırılıp birbirine halledilir. Sonra un ilâve edilip yoğrulur. Elde etilen hamur serin bir yerde, ya da buzdolabında 50 - 60 dakika bekletilir.
Altı ve üstü unlanan hamur 3 - 4 milimetre kalınlığında açılır. Bundan 4 - 5 parmak büyüklüğünde kareler kesilir. Ortalarına biraz marmelât koyulur. Yarısına çırpılmış yumurta sürülür ve marmelâdın üzerine kapatılır. Üstlerine de yumurta sürülüp, fındık serpilir. Ve bir tepsiye dizip orta fırında 15-18 dakika pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Fındıklı Pasta |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68265
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 kaşık un
1 bardak dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
Kabartma tozunu unla karıştırın. Derin bir kap içinde 4 yemek kaşığı şeker, margarin ve yoğurdu elinizde yoğurun. Yavaşça unu ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edin sonra da 20 dk dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fındık, üzüm, tarçın ve 3 kaşık şekeri bu hamurun üstüne serpin. Ardından diğer hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın kalem kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri tartın ortasından başlayarak dışa doğru döndürün. 170 derecede 20dk pişirin.
|
Fındıklı Pasta |
|
sarı lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2011
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69980
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2011
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı fındık
Yarım paket vanilyalı puding
Yarım paket kakaolu puding
Önce yumurtaları ve tozşekeri çırpıp, üzerine fındık yağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve fındığı ilave edin. Tekrar çırpın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp, karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Vanilyalı pudingi ve kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre ayrı ayrı hazırlayın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Pudinglerin yarısını iki katın arasına, kalanını da üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 29.11.2021
|
Fındıklı Pasta |
|
halit ikbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc124615
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017
1,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kare (80gr) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket file fındık
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.
Kreması için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin.
|
Fındıklı Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142670
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
524 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 paket hazır çiğ krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İkinci kat için:
175 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı süt
1 su bardağı fındık
İlk olarak kek hamuru için verilen malzemeyi bir yoğurma kabında elle yoğurun. İçini yumuşamış tereyağını ekleyin. Yağladığınız orta boy yuvarlak bir kalıba hamuru dökerek yerleştirin. En az 10 dakika önceden ısıttığınız, 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken bir tarafta orta boy bir tavada ikinci katın yapımına başlayın. Önce tavada tereyağını eritin, içine toz şekeri katın ve karıştıra karıştıra ateşte pişirin. Şeker eriyince dövülmüş fındığı katın ve 5 dakika kadar birlikte pişirin, sonra da ocaktan alın. Sütü bu fındıklı karışımın içine döküp karıştırın.
Fırından çıkardığınız pastanın üzerine bu karışımı düzgünce yayın. Pastayı tekrar fırına koyup aynı derecede 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuk olarak dilimleyin ve servis yapın.
|
|