|
Fındıklı Pasta |
|
sarı lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2011
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69980
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2011
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı fındık
Yarım paket vanilyalı puding
Yarım paket kakaolu puding
Önce yumurtaları ve tozşekeri çırpıp, üzerine fındık yağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve fındığı ilave edin. Tekrar çırpın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp, karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Vanilyalı pudingi ve kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre ayrı ayrı hazırlayın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Pudinglerin yarısını iki katın arasına, kalanını da üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 29.11.2021
|
Fındıklı Pasta |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92065
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN
1,5 PAKET KABARTMA TOZU
1,5 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKERLİ SÜT (ÜZERİ İÇİN)
Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş kalıba hamurun üçte birini boşaltın. Kalan hamura fındıkları ekleyip karıştırın ve kalıbın üzerine boşaltın. 170 derece ısılı fırında pişirin. Kürdan kontrolüyle fırından alın. Üzerine şekerli sütü, fırça ile sürün. Üzerine fındık serpip servis yapın.
|
Fındıklı Pasta |
|
halit ikbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc124615
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017
1,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kare (80gr) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket file fındık
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.
Kreması için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin.
|
Fındıklı Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142670
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
525 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 paket hazır çiğ krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İkinci kat için:
175 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı süt
1 su bardağı fındık
İlk olarak kek hamuru için verilen malzemeyi bir yoğurma kabında elle yoğurun. İçini yumuşamış tereyağını ekleyin. Yağladığınız orta boy yuvarlak bir kalıba hamuru dökerek yerleştirin. En az 10 dakika önceden ısıttığınız, 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken bir tarafta orta boy bir tavada ikinci katın yapımına başlayın. Önce tavada tereyağını eritin, içine toz şekeri katın ve karıştıra karıştıra ateşte pişirin. Şeker eriyince dövülmüş fındığı katın ve 5 dakika kadar birlikte pişirin, sonra da ocaktan alın. Sütü bu fındıklı karışımın içine döküp karıştırın.
Fırından çıkardığınız pastanın üzerine bu karışımı düzgünce yayın. Pastayı tekrar fırına koyup aynı derecede 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuk olarak dilimleyin ve servis yapın.
|
|