|
Fırın Sütlaç |
|
sabanur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72243
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çay bardağı şeker
1 litre süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı su
2 adet yumurta
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye koyup üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve 20 dk kapağı kapalı olarak yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Pirincin suyu azalmadan üzerine şeker ilave edip karıştırın ve sütünü ekleyin. Hemen ardından da nişastasını bir çay bardağı suyla eritip ekleyin. Kaynayana kadar ara ara karıştırarak 3-4 dk yavaş yavaş kaynatın. Piştikten sonra sütlacı 20 dk dinlendirin sonra kaselere koyun. 2 yumurtanın içine şekeri koyup iyice çırpın. Sütlaçların üzerine gezdirin. Fırında kızarana kadar bekletin.
|
Fırında Sütlaç |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76532
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nişasta (3 çorba kaşığı, 75 gram)
Şeker (1 su bardağı, 250 gram)
Haşlanmış Pirinç (1 çay bardağı, 50 gram,)
2 yumurta sarısı
Süt (1 kg)
Vanilya (1 paket isteğe göre)
Soğuk su (1 çay bardağı)
Tencereye 1 kg sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın.
Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. 1 çay bardağı haşlanmış pirinci ilave edin.
Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda iyice eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin.
Nişastayı süte karıştırırken çırpma işlemine devam edin. Bir aşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Servis kaselerine boşaltın.
5 Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarmcaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dilereniz üzerine fındık tozları serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Fırına sütlaç kaselerini koymadan önce fırın tepsisine kaselerin tabanını geçmeyecek şekilde soğuk su koyun. Bu şekilde sütlaçlarınızın topak topak olmasını önleyebilirsiniz. Pirinçleri de önceden haşlarken çok fazla haşlanmamasına, dişe dokunacak bir durumda, yani biraz diri olmasına dikkat edin.
Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019
|
Fırın Sütlaç |
|
kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc75784
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
Pirinçler 2 bardak suda 15 dakika kadar iyice kabarana kadar pişirilir. Süt, şeker ve 1/2 çay bardağı suda ezilen nişasta eklenir. Hepsi kayanayıncaya kadar pişirilir. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır. Yarım saat oda ısısında bekletilip üzerlerinin kabuk tutması sağlanır. 200 derece fırında üzerleri kızartılır.
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
|
Fırın Sütlaç |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88975
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Pirinç, 2,5 su bardağı su ile haşlanır. Süt, ayrı bir tencerede ısıtılır. Haşlanmış pirinçler süte ilave edilir, pişmeye bırakılır. Nişasta, 2 kaşık suyla ezilir, karışıma eklenir. Koyulaşmaya başlayınca altı kapatılıp vanilya konur. Daha sonra Güveç kaplarına boşaltılır. Yumurta sarısına bir çorba kaşığı su konup çırpılır. Sütlaçların üzerine 1'er tatlı kaşığı dökülür. Güveçler, içi soğuk su dolu bir tepsiye yerleştirilir. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Not: Güveç kabı yoksa; ısıya dayanıklı cam kaseler de kullanılabilir.
|
Fırın Sütlaç |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc102347
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırın kaplarına paylaştırın. Sütlaç içinden 1 çay bardağı alıp içine yumurta sarısını koyup karıştırın. Kapların üzerine tekrar paylaştırıp 200 derecede kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Soğuyunca servis yapın.
|
Fırında Sütlaç |
|
Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91953
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu suda hafifçe incelterek tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113406
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2015
1,687 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç Değirmencileri Derneği
1 litre süt
1 su bardağı Şeker
Yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pirinçleri 2-3 su yıkayın, ortaboy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin, şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. 1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin,karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşana kadar karıştırın.
Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın . Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc81291
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
1,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı damla sakızı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Sütü bir tencereye döküp içine pirinçleri ekleyin. Kaynamaya bırakın. Pirinçler biraz pişince içine damla sakızı ve vanilyayı şekeri ekleyin. Koyulaşıncaya kadar 15 dakika daha kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Üzerine şeker ve yumurtayı çırpın. Çok az süt ile karıştırtıp sütlacın içine dökün. Fırın kaplarına alıp üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakıp servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96090
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
1,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
200 gram fındık
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırına dayanıklı kaplarına paylaştırıp üzerine şeker serpin ve 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkartın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış fındıklarla süsleyip ikram edin. Soğuyunca servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97022
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
1,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
90 g pirinç ( ½ su bardağı)
300 g su ( 1.5 su bardağı)
10 g nişasta (1.5 yemek kaşığı)
1 kg süt ( 5 su bardağı )
240 g ( 1.1/3 toz şeker)
10 g limon kabuğu rendesi
Pirinci ayıklayıp yıkayınız, ölçülü su ile ocağa koyunuz.
Yumuşayıncaya kadar (taneler uzayıncaya kadar) ortalama 20 dakika hafif ateşte pişiriniz.
Nişastayı yarım su bardağı soğuk sütle eziniz.
Kalan süt ve sütle ezilmiş nişastayı pişen pirince karıştırarak ilave ediniz.
Karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişiriniz.
Ölçülü şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Ocaktan aldığınız sütlaçtan ayırmış olduğunuz 1 su bardağı sütlaca çırparak hazırladığınız yumurtayı ilave ederek karıştırınız.
Tencerede kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine koyarak üzerine hazırlamış olduğunuz yumurtalı sütlacı paylaştırınız.
Kaseleri, içi iki parmak su dolu fırın tepsisine diziniz.
Fırını üstten kızdırıp sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pişen sütlaçların soğumasını bekleyerek servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
|
İskender
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117794
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatalım. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığımız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edelim. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarımızı paylaştıralım. Fırın tepsimize su dolduralım ve sütlaç kaplarını fırın tepsimize dizelim, tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek. 200 derecede sütlaçlarımız kızarana kadar fırınlayalım.
Not: Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
|
Fırın Sütlaç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118354
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
1,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
Pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 saat önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri süzün. Daha sonra bir bardak su ile pirincin orta ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Süt vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı suyla ezip topakları gidinceye kadar bir kapta karıştırın. Daha sonra sütlaca ilave edin ve karıştırın. Bir kaç dakika daha kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaça ilave edip karıştırın. 4-5 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Alüminyum kaselere sütlacı paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsinin içine azıcık soğuk su koyun ki dibi yanmasın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında sütlaçların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Fırında Sütlaç |
|
savaş say
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc132998
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
1,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nişasta
1 litre su
2 litre süt
Tencereye yıkanmış pirinci alalım. Üzerine 1 litre kadar su dökelim ve toz şekerimizi de ekleyerek kaynamaya bırakalım. Pirinçler yumuşayınca sütten bir bardak ayıralım. Kalan sütü pirinçlerin üzerine dökelim. Ayrı bir kasenin içinde nişastayı ayırmış olduğumuz bir bardak süt ile çırpalım ve tenceremize dökelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynarken üzerine çıkan köpüğünü ara sıra kaşıkla alalım. Daha sonra kıvamı koyulaşmaya başlayınca sütlacı ateşten alalım ve istediğimiz kaselere boşaltalım. Ben alüminyum kaselere boşalttım. Siz isterseniz güveçlere güveç kaselere dökebilirsiniz. Şimdi hazırlamış olduğumuz sütlaçları fırın tepsimize yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.
|
Fırında Sütlaç |
|
çılgın aşçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2017
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129068
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
1,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı pirinç
1 litre süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinç ununu bir miktar sütle ezip kalan süte ekleyin. Karışımı tencereye azar azar ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyin. Karışımı toprak kaselere paylaştırın. Kaseleri de içinde su bulunan bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127162
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
992 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
Yarım Su Bardağı Reis Pirinç
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
5 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
Tuz
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Pirinçleri 2-3 defa yıkayıp süzün.
Orta boy bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edin.
Pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın.
İçine nişasta ve vanilyayı alıp karıştırarak eritin.
Pirinçler yumuşayınca süt ve şekeri tencereye ekleyip kaynayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak.
Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, sütlaçtan 1-1.5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın.
Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
Kapları fırın tepsisine alın.
Kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık ya da soğuk servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128479
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017
988 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Yarım su bardağı pirinç
1 tutam tuz
1 litre süt
1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Pirinçleri yıkayıp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.1 litre sütten küçük bir kaseye 4-5 yemek kaşığı ayırın. İçine nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye ekleyin, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Tencerede kaynayan süte nişastalı karışımı ekleyin ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve sütlaçtan 2 kepçe kadarını bir kaseye ayırın, yumurta sarısını ekleyip karışımı çırpın. Kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırın. Üzerine yumurtalı sütlaçtan birer kaşık gezdirin. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
mehmet kahyaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128310
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017
931 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yumurta sarısı (çırpılmış)
Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip pirinçler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Haşladığınız pirinci tekrar tencereye alıp üzerine süt ve toz şekeri ilave edin. 10-15 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın.Nişastayı yarım su bardağı su ile açıp yavaş yavaş karıştırarak kaynayan sütlaca ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın. Son olarak vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Derin bir fırın tepsisinin yarısını su ile doldurun. Hazırladığınız sütlaç kaplarını tepsinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Fırın Sütlaç |
|
mutfak müdavimi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129902
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2017
915 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
40 gram (3 yemek kaşığı) pirinç
400 ml (2 su bardağı) su
1/2 çay kaşığı damla sakızı
100 gram (1/2 su bardağı) şeker
20 gram (3 yemek kaşığı) buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 litre (5 su bardağı) süt
1 tutam tuz
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 su bardağı suda tamamını çekene kadar haşlanır.
Pirinçlerin üzerine süt ilave edilip orta ateşte kaynayıncaya kadar beklenir.
Bu arada damla sakızı 1 tatlı kaşığı şeker ile havanda dövülür.
Kaynayan süte dövülen damla sakızı, toz şeker ve tuz ilave edilip 10 dakika kadar daha pişirilir.
1/4 su bardağı su ile açılan nişasta süte karıştırılarak eklenir.
Bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çırpılan yumurta sarılarının kabına 2 kepçe sütlaç alınıp iyice karıştırılır.
Yumurtalı karışım sütlaca eklenip iyice karıştırılır.
Tek kişilik servis kaplarına bölüştürülür.
Servis kapları çukur bir tepsiye dizilir.
Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su tepsiye konulduktan sonra önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Soğuk servis yapılır.
|
Fırında Sütlaç |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145364
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2019
543 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.
Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.
1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.
Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.
Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.
Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün.
Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.
Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
|
Fırın Sütlaç |
|
abcd
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143637
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2019
537 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı pirinç
1 bardak su
8 bardak süt
1 bardak şeker
1 paket vanilya
Pirinçleri yıkayın. Suyla kısık ateşte açılmasını sağlayın. Sütü ve şekeri içine atın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak, 50 dakika pişirin. Altını kapatıp, vanilyasını atın. Toprak kaplara paylaştırın.
Fırında 20 dakika kadar üzerinin kızarmasını bekleyin.
|
|