|
|
Fırında Sütlaç |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181704
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2025
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Pirinci yıkayıp süzün. Küçük bir tencereye alın, üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin (suyunu çekinceye kadar).
Pirinçler piştikten sonra üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
Küçük bir kasede nişastayı 2-3 yemek kaşığı soğuk suyla açın ve karışıma yavaşça ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Toz şekeri tencereye ekleyin, güzelce karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. Vanilin kullanıyorsanız en son ekleyip karıştırabilirsiniz.
Hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine dizin ve tepsinin tabanına kâselerin yarısına gelecek kadar su koyun (benmari usulü).
Yumurta sarısını bir kasede çırpın. Sütlaçların üst kısmına ince bir tabaka sürmek için fırça kullanabilirsiniz. Bu, üzerinin güzelce kızarmasını sağlar.
200°C'ye önceden ısıtılmış fırının üst rafında, üst kısımları hafif kızarana kadar pişirin. (Fırınınızın ızgara modunu kullanabilirsiniz, 10-15 dakika yeterli olacaktır.)

|
Fırında Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 903 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183123
Gönderme Tarihi: 20.May.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre tam yağlı süt
1 çay bardağı pirinç (yaklaşık 60-70 gr)
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Tencereye alın, üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. (Suyunu tamamen çekmesine yakın olmalı.)
Üzerine 1 litre sütü ve şekeri ekleyip karıştırın. Orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
Ayrı bir kapta nişastayı yarım çay bardağı süt ile açın, topaksız bir kıvama getirin.
Kaynamakta olan sütlaç tenceresine, sürekli karıştırarak nişastalı karışımı ekleyin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. İsteğe bağlı olarak vanilin ekleyin.
Hazırladığınız karışımı fırın ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın.
Kaseleri derin bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200°C üst ayar (ızgara) açık fırında, sütlaçların üzeri kızarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) fırınlayın.
Fırını sürekli kontrol edin, hızlı yanabilir.
Oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuk servis edin.

|
|
Fırın Sütlaç Tarifleri Zerde Tarifleri
|
|