|
GULAŞ ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60733
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2011
10,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı fazla acı olmayan kırmızı biber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı un
125 gr (6+1/2 su bardağı) et suyu
2 büyük patates (kabukları soyulup küp biçiminde doğranmış)
400 gr domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
Bir tabakta 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp, etleri içinde yuvarlayarak bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri ekleyip 5 dakika, etlerin her yanı hafif pembe olana kadar kızartınız. Soğanları katıp arasıra karıştırarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, kimyon, sarımsak, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve unu ekleyerek iyice yedirene kadar karıştırınız. Yemeği devamlı karıştırarak 1 dakika pişiriniz.
Et suyunu ekleyip harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 2 saat, yavaş yavaş pişiriniz. Suyunu çektiyse patatesleri ve domatesleri biraz daha suyla ekleyip, 1 saat daha, etler ve patatesler yumuşak olana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir çorba kasesine boşaltarak hemen servis ediniz.
Not: Özellikle Orta Avrupa'da çok sevilen bu çorba, tek başına yada kremayla servis edilir.
|
Goulash Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95981
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
6,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg kemiksiz sığır kürek eti
350 g soğan (brunoise doğranmış)
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı (15 g) kırmızı tatlı pul biber
3 litre kahverengi fond
1 kg küçük küpler halinde doğranmış patates
100 g conkase domates
Tuz
Karabiber
Kürek eti yağ ve sinirleri ayıklandıktan sonar 2 cm küpler halinde doğranır.
Kalın dipli bir tencereye yağ konur soğanlar renkleninceye kadar kavrulur.
Et eklenir, hızla bir kere karıştırılır, suyunu salmaması için renk değiştirinceye kadar dokunulmaz,daha sonra karıştırılarak iyice kavrulur.
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
Etler yumuşamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Patatesler eklenir, et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, domates eklenir.
Lezzet kontrolü yapılır. Spaetzle ilave edilerek istenirse goulash garnish eklenerek
hemen ocaktan alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Gulaş Çorbası |
|
Çeşmelim
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc52606
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2010
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet kıyılmış soğan
1 adet küp şeklinde doğranmış patates
1 adet soyulmuş domates
1 yemek kaşığı soya yağı
5 su bardağı et suyu
1) Tavaya yağı koyun ve dilimlenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
2) Eti, tuzu ve kırmızıbiberi ilave ederek pişirin. Üzerine de et suyunu dökün ve kapağını kapatın.
3) 30 dakika sonra patatesleri, pirinci ve kaynar suyu ilave edin. Patatesler yumuşayıncava kadar pişirin.
4) Domatesleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezin. Et pişinee domatesi eklevin ve kaynatın. Piştikten sonra sıcak servis yapın.
|
Gulaş Çorbası |
|
metanett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149867
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram dana eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1,5 litre et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tutam kimyon
Tuz
Eti ve tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğan ve kerevizleri ekleyin.
Onlar kavrulunca etleri, tuzu, kimyonu ve sarımsakları ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Et suyunun yarısını ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin.
Ardından et suyu, kırmızı biber, patates ve havucu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün.
Yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce domates ve biberleri de ilave edin.
Çorbanızı içi oyulmuş ekmeklerin içinde ve sıcak servis ettiğinizde daha lezzetli olacaktır.
Not: Gulaş, Macaristan mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Genellikle csipetke adı verilen Macar eriştesiyle servis edilen bu yemek, dünya mutfaklarını sevenlerin de favorilerinden.
|
|