|
|
Goulash Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95981
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
6,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg kemiksiz sığır kürek eti
350 g soğan (brunoise doğranmış)
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı (15 g) kırmızı tatlı pul biber
3 litre kahverengi fond
1 kg küçük küpler halinde doğranmış patates
100 g conkase domates
Tuz
Karabiber
Kürek eti yağ ve sinirleri ayıklandıktan sonar 2 cm küpler halinde doğranır.
Kalın dipli bir tencereye yağ konur soğanlar renkleninceye kadar kavrulur.
Et eklenir, hızla bir kere karıştırılır, suyunu salmaması için renk değiştirinceye kadar dokunulmaz,daha sonra karıştırılarak iyice kavrulur.
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
Etler yumuşamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Patatesler eklenir, et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, domates eklenir.
Lezzet kontrolü yapılır. Spaetzle ilave edilerek istenirse goulash garnish eklenerek
hemen ocaktan alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Gulaş Çorbası |
|
metanett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149867
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
617 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram dana eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1,5 litre et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tutam kimyon
Tuz
Eti ve tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğan ve kerevizleri ekleyin.
Onlar kavrulunca etleri, tuzu, kimyonu ve sarımsakları ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Et suyunun yarısını ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin.
Ardından et suyu, kırmızı biber, patates ve havucu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün.
Yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce domates ve biberleri de ilave edin.
Çorbanızı içi oyulmuş ekmeklerin içinde ve sıcak servis ettiğinizde daha lezzetli olacaktır.
Not: Gulaş, Macaristan mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Genellikle csipetke adı verilen Macar eriştesiyle servis edilen bu yemek, dünya mutfaklarını sevenlerin de favorilerinden.
|
|
Gulaş Çorbası Tarifleri Macar Yemekleri
|
|