Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Hamsikoli (Rize) (12 adet - 762,618 defa bakıldı)

Hamsikoli (Rize)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsikoli (Rize)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38795
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
5,443 defa indirildi / yazdırıldı




Rize Valiliği

1 bağ pazı
1 bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan
1 bağ prasa yaprağı
1 iri domates büyüklüğünde içyağı
4 bardak mısır unu
2 kaşık tereyağı
1 avuç nane
2 kase hamsi

Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaksüt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir.



Hamsikoli (Rize)

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc14830
Gönderme Tarihi: 23.May.2007
4,505 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo hamsi
1+1/2 kilo mısır unu
250 gram pazı (ıspanak da olabilir)
1/2 bardak zeytinyağı
2 yumurta
2 çorba kaşığı sadeyağ
Tuz

Bu yemek taze hamsiyle yapıldığı gibi salamurasından da yapılabilir. Onun için aşağıdaki tarifi tuzlanmış hamsiye göre vereceğiz. Taze hamsiyle pişirecek olanlar tuzlu hamsiyle ilgili bölümleri atlayabilirler.
Hamsilerin tuzu iyice yıkandıktan sonra balıkların kılçıkları çıkarılır yani hamsilerin filetoları elde edilir. Sonra bu filetolar tuzu gitsin diye uzun bir süre soğuk suda tutulur. Beri yanda pazıların yaprakları iyice temizlenip yıkandıktan ve suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır.
Un, yoğurma mermerinin üstüne elenerek dökülür. Sonra unun tam ortasında bir havuz açılır. Bu havuza sırasıyle kıyılmış pazı yaprakları, eritilmiş sadeyağ, hamsi filetoları ve iki yumurta konur. Yeteri kadar tuzu da serpildikten sonra azar azar su katarak hamur yoğurulur.
Hamur normal kıvamını bulunca bütün hamuru alacak 'büyüklükte bir tava ya da tepsiye zeytinyağının yarısı dökülür. Kap yağa iyice bulandıktan sonra hamur içine yayılarak konur. Kap ya orta ısılı bir mangala (veya orta ısılı bir fırına) konur.
Hamurun altı vakit vakit kontrol edilerek kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra bir kapaktan yararlanılarak hamur tepsiden çıkarılır. Tepsi, kalan zeytinyağıyle yeniden iyice bulanır. Hamurun öbür yüzü alta gelecek biçimde hamsikoli tepsiye oturtulur ve bu yüzü de pişirildikten sonra sofraya çıkarılır ve dilim dilim kesilerek servis yapılır.


Hamsi Koli

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104337
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
3,905 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg hamsi
4 adet taze soğan
2 adet ince pırasa
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Kuru soğan ve yeşillikler ince kıyılır. Kılçığı çıkarılmış hamsiler bir kaç parçaya kesilir. Tencereye tereyağı konur. Orta ateşte eriyince bütün malzeme atılır. Hamsi dahil yeşillikler gevşeyene kadar pişirilir. Tuz ve mısır unu katılır, karıştırılır. Bir kaç dakika sonra ateşten alınır.



Hamsikoli (Rize)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116317
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
2,842 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Hamsi
Pazı
Taze soğan
Taze nane
Mısır unu
Sıcak su
Tuz

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız.Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız. Çok sıcak su yu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz.Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır.



Hamsikoli (Rize)

çilekli süt
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc122628
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2017
2,602 defa indirildi / yazdırıldı




Rize Valiliği

En az bir yıllık ayıklanmış salamura hamsiden yapılır. Kılçığı alınmış hamsi, elenmiş mısır unu ve bol yeşillik (pırasa, lahana, pazı, soğan, maydanoz…) birlikte yoğrulur. Karışıma içyağı veya tereyağı da konulabilir. Hazırlanan hamur tepsiye (eskiden “pleki”ye ) konularak pişirilir.



Hamsikoli

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104338
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
2,272 defa indirildi / yazdırıldı




20 gr margarin
2 su bardağı mısır unu
1 kg hamsi blığı
1 demet maydanoz
1'er çay kaşığı nane, toz biber, karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Kılçıkları alınmış 1 kilo hamsi yoğurma kabına koyulur. 2 adet kuru soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük kıyılıp hamsilerin üzerine eklenir. 1 dolu tatlı kaşığı nane, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve 2 su bardağı mısır unu ve yumuşak yağı katılıp hamsiler yoğrulur. Hamsili harçtan yassı iri köfteler yapılır ve köfteler kızgın yağda nar gibi kızartılır.


Hamsikoli (Rize)

mustafa b.
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144396
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2019
1,112 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram hamsi
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet büyük boy soğan
6-7 dal taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Pazı, maydanoz, dereotu ve taze soğanı bol suyla yıkayıp temizledikten sonra, hepsini ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın. Hamsileri alın ve küçük küçük doğradıktan sonra, doğranmış yeşilliklerin üstüne ekleyin. Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra bir miktar tuzla güzelce ovun ve ardından suyla durulayıp, onu da karışıma ilave edin.
Mısır unu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sıcak suyu da ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun. Kek hamuruyla kurabiye hamuru arasında bir hamur elde edin. Bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaba boşaltın. Üstünü düzleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstü kızarana dek 60 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.



Hamsikoli (Rize)

kandemir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2014
Mesajlar: 34
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc134386
Gönderme Tarihi: 27.May.2018
1,008 defa indirildi / yazdırıldı




Asım Zihnioğlu 1930

Hamsikoli uzak yola dayanıklı olması nedeniyle, gurbete gidenlerin torbasına konulan besinler arasında vazgeçilmez bir malzeme idi.
Hamsikoli mısır ile hazırlanır, içine hamsi ile birlikte tuz, içyağı veya kuyruk yağı, soğan katılır ve sağda solda biten bazı doğal otlar toplanarak bu hamura karıştırılır.
Pilaki denen, yumuşak cinsten bir taşın oyulmasıyla meydana getirilen bir tür güveç içine konur, ağzı bir tenekeyle kapatıldıktan sonra odun ateşine sürülür, yanan ateşin közleri üstüne yığılarak pişirilir.
Hamsikoli lezzetli olduğu kadar, protein ve sebze bakımından zengindir, besleyicidir ve uzun bir zaman bozulmadan durabilir. Bu özelliği nedeniyle sefere çıkan taka ve teknelerdeki insanların deniz üzerinde beslenmelerine yardımcı bir besin kaynağı olmuştur. Günlerce süren deniz yolculuğunda ve balık avlamada, denize açılan kayıklarda hamsikoli, kayıkçı sofrasının baş gıdasıdır.


Hamsikoli (Rize)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145509
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
779 defa indirildi / yazdırıldı




http://kuzeydenlezzetler.com

Yarım kilo hamsi (kılçığı alınmış ve ikiye bölünmüş)
5-6 yaprak pazı
5-6 adet pırasa (sadece yeşil sapları)
4-5 adet taze yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nane (1 tutam taze nane de tercih edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su (tercihen sıcağa yakın)
Tepsiyi yağlamak için sıvı yağ

Biraz geniş bir karıştırma kabında mısır ununu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Malzemelerin ortasına yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Ilıktan biraz daha sıcak olan suyu yavaşça ekleyerek cıvık bir kıvamda hamur elde ediyoruz. Başka bir tarafta kıydığımız maydanoz, soğan, pırasa ve pazımızı hamura ilave ediyoruz. Nanemizi, karabiberimizi ve tuzumuzu ilave ediyoruz. Hamurun kıvamı koyu olursa yine kaynara yakın olan sudan ekleyerek cıvık bir hamur elde ediyoruz. Hamsilerimizin ezilmemesi için hamura en son ilave ediyoruz ve yavaş bir şekilde yoğuruyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu düzgün bir şekilde yayıyoruz. Önce 175 derece fırında yarım saat, sonra 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Not: Karadeniz’in yöresel yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan hamsili ekmek "hamsikoli" adıyla da bilinmektedir. Özellikle Doğu Karadeniz’de, Rize’de yapılan hamsili ekmek taze hamsiyle yapılabileceği gibi salamura hamsiyle de yani Karadeniz yöresinde bilinen adıyla tuzlama hamsiyle de yapılabilmektedir. Hamsikoli’nin püf noktası mısır unu kullanmaktır. Çavdar unu veya tam buğday unu ile yapılan bir hamsili ekmek düşünülemez. Yemeklerin yanında yenilebileceği gibi tek başına da tüketilebilen bu lezzet salatalık ile beraber servis edilebilir. Kek kalıplarını kullanarak da hamsili ekmeğinizi pişirebilirsiniz böylece daha güzel bir sunum yapabilirsiniz.



Hamsikoli (Rize)

bezgin seyyah
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc136688
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2018
717 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kılçığı ayıklamış hamsi
1 adet pırasa
yarım demet pazı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 adet kırmızı kapya biber
3-4 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı beyaz un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
50 gr margarin
1 er tatlı kaşığı tuz karabiber ve pul biber
Yarım paket kabartma tozu

Yeşillikler iyice yıkanıp kurulanır ve ince kıyılır. Kapya biberin çekirdekleri çıkarılıp minik küpler halinde doğranır. Doğranmış sebzeler derin bir kaba alınır; üzerine mısır unu, beyaz un, kabartma tozu, margarin umurta, hamsi, tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur, yağlanmış bir fırın kabına yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kare şeklinde dilimlenip servis yapılır.


Fotoğraf "kalamarustası" tarafından gönderildi. 17.11.2020


Hamsikoli (Rize)

mevsim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc149092
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram hamsi
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet büyük boy soğan
6-7 dal taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Pazı, maydanoz, dereotu ve taze soğanı bol suyla yıkayıp temizledikten sonra, hepsini ince ince doğrayın ve derince bir kaba alın.
Hamsileri alın ve küçük küçük doğradıktan sonra, doğranmış yeşilliklerin üstüne ekleyin.
Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra bir miktar tuzla güzelce ovun ve ardından suyla durulayıp, onu da karışıma ilave edin.
Mısır unu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sıcak suyu da ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun.
Kek hamuruyla kurabiye hamuru arasında bir hamur elde edin.
Bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaba boşaltın.
Üstünü düzleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstü kızarana dek 60 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.



Hamsikoli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177012
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
196 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
1 demet pazı
1 adet kuru soğan
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Su

Öncelikle hamsiyi kılçıklarından ayırın. Diğer taraftan, pazı yapraklarını, maydanozu, taze nane yapraklarını, taze soğanı yıkayıp süzdükten sonra incecik doğrayın. Kuru soğanı da yemeklik, incecik doğrayın ve soğanı tuz ile ovarak yumuşatın. Kılçıksız hamsileri geniş bir tepsiye koyup mısır ununun yarısını üzerine ekleyin. Bir çay kaşığı da tuz atıp karışımı yoğurun. Üzerine yeşillikleri ilave edin. Sıvı yağı da azar azar eklemeye başlayın. Karışımı bir taraftan yoğurmaya devam ederken, bir taraftan da kalan mısır ununu ekleyin. Suyu da azar azar ekleyerek koyu kıvamda bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru yağladığınız fırın kabına dökün. Eşit oranla yayılması için tepsiyi sallayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.







Hamsikoli (Rize) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(12 adet Hamsikoli (Rize) 762,618 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort